Face & Sculpting

Permanente make-up hoe werkt dat?

Permanente make-up hoe werkt dat?

Permanente wenkbrauwen of een extra kleurtje op je lippen. Het kan tegenwoordig allemaal. Jij kan straks zonder make-up de deur uit. Het klinkt in ieder geval hartstikke handig. Maar voordat je permanente make-up neemt, moet je wel een aantal dingen weten. Wij gaan je vertellen hoe het werkt. 

 

Permanente make-up

Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, is make-up dat voor een zeer lange tijd blijft zitten. Deze trend wordt steeds populairder. De make-up wordt niet op de huid aangebracht, maar in de huid. Hierdoor kun je het er niet af wassen. Naar mate de tijd verstrijkt, zal de make-up vager worden. PMU brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo hoef je geen tijd meer te reserveren om make-up aan te brengen, je voelt je niet meer naakt en het is verder een ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up. Het enige is wel zo dat make-up trendgevoelig is. Als je met deze trend meegaat, dan zit je er wel aan vast. Je kunt de make-up niet verwijderen en er is pas sprake van vervaging van vijf jaar.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten permanent make-up. De meest populaire soorten zijn eyeliner, opvulling van de wenkbrauwen en een randje om de lippen. De meeste vrouwen kiezen voor een van deze opties, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om littekens of sproetjes weg te werken, maar je kan ook gaan voor permanente concealer. Het is zeker niet alleen voor het gezicht bedoeld, het kan ook op andere delen van je lichaam.
 

1.  Eyeliner

Bij een eyeliner tattoo wordt er kleur in de wimperlijn aangebracht met een zeer fijne naald. Vaak gaat het om zwart of donkerbruin. Dit zorgt ervoor dat je een donkere wimperlijn krijgt en daardoor ook sprekende ogen. Er zijn soms meerdere behandelingen nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken.
 

2.  Wenkbrauwen

Bij de wenkbrauwen zijn er twee verschillende technieken die hetzelfde resultaat bieden. Toch zijn ze ook erg verschillend van elkaar:

Microblading:

Zo bestaat er microblading. Hierbij wordt er handmatig met een mesje dunne lijntjes rondom je wenkbrauwen geplaatst. Dit effect zorgt ervoor dat je natuurlijke en vollere wenkbrauwen krijgt. Vaak zijn er na de behandeling nog 2-3 touch up’s nodig. Het resultaat blijft 1 tot 3 jaar zichtbaar

Powder brows:

Dit is een nieuwe eyebrows methode die in 2019 is gaan groeien. Deze powder brows worden ook wel ‘ombre brows’ genoemd. Bij deze techniek wordt de wenkbrauw van licht naar donkerder ingekleurd en krijgt het eigenlijk een soort poeder effect. Powder brows zijn geschikt voor ieder huidtype en vervaagt na ongeveer 1-3 jaar en in de meeste gevallen zijn er 0-1 touch up’s nodig.
 

3. Lippen:

Er is ook een mogelijkheid om je lippen te laten behandelen met permanente make-up. Je kunt er onder andere voor kiezen om je lippen er groter uit te laten zien, je lippen in te laten kleuren of om contourlijnen aan te brengen. Het is maar net waar je het meest van houdt.

 

Hoe zien de behandelingen eruit?

Bij alle permanente make-up behandelingen krijg je eerst een intakegesprek om je wensen te bespreken. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt en krijg jij de behandeling. Qua techniek lijkt het op een tatoeage, maar het doel is anders. De naald maakt met een hoge snelheid heen-en-weergaande bewegingen en maakt micro prikken in de huid. Je krijgt een verdovende créme van tevoren op, zodat het pigmenteren pijnloos is. Je bent vaak wel een aantal uren kwijt aan de behandeling, dus houd hier rekening mee..

 

@browsbylinnie Brows for years ! Ombre powder brows #brows ♬ Sunflower (From "Spider-Man: Into the Spider-Verse") - Original Soundtrack

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Dermarolling, Holymary en Whitneysbeautyaddicts
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top