Beauty

Wil jij jouw make-up routine naar een hoger niveau tillen in het nieuwe jaar? Zo doe je dat

Wil jij jouw make-up routine naar een hoger niveau tillen in het nieuwe jaar? Zo doe je dat

New year, nieuwe make-up routine! In 2023 gaan er hoogstwaarschijnlijk een hoop nieuwe trends voorbijkomen op het gebied van make-up. Maar voordat het zover is, kunnen we zelf al een aantal dingen doen om onze routines te verbeteren. Want met een paar kleine aanpassingen, kun jij jouw routine naar een hoger niveau tillen. Zo doe je dat.

Houd je kwasten en sponzen goed schoon

Een goede make-up look begint met goede producten en tools. Maar als jouw tools niet schoon zijn, kan dit een negatief effect hebben op het eindresultaat. Producten die in de kwasten zitten, kunnen gaan mengen met de producten die je aanbrengt. Dit kan zorgen voor een totaal ander effect dan waar je naar opzoek bent. Daarnaast is het belangrijk om je kwasten goed schoon te houden om acne te voorkomen. Je kwasten zijn een broedplaats voor bacteriën, zeker als ze na gebruik niet gewassen worden. Als je iedere dag make-up draagt, is het daarom aan te raden om je kwasten een keer per week te wassen.

Contour, highlight en blush plaatsing

In de afgelopen jaren zijn er veel trends voorbijgekomen die ons vertelde waar we onze contour, blush en highlighter moesten plaatsen. Dit is allemaal best verwarrend, want de trends spreken elkaar nog best vaak tegen. Om jouw routine te verbeteren is het goed om te weten welke methode past bij jouw gezicht. Ga eens voelen op je gezicht waar je jukbeenderen precies zitten. Je contour breng je aan direct onder het jukbeen. Dit vervaag je vervolgens omhoog. Trek je contour niet te ver door naar je mond om te voorkomen dat je een modderige streep krijgt. Je blush kun je op je jukbeenderen plaatsen, direct boven je contour. Je kunt je blush ook aanbrengen op de appeltjes van je wangen, maar hierdoor kunnen je wangen voller lijken dan ze zijn. Dit kan wel erg mooi staan bij sommige mensen. Ga dus eens spelen met de opties en kijk wat jij het mooiste vindt staan bij jezelf.

Houd je lippen gehydrateerd

Sommige lipsticks zijn erg uitdrogend, vooral als ze mat zijn. Om in het nieuwe jaar een betere routine samen te stellen, is het aan te raden om goede lipverzorging hieraan toe te voegen. Door je lippen gehydrateerd te houden, drogen ze minder snel uit onder lipstick en zul je minder vaak last hebben van losse velletjes. Gebruik een hydraterend lippenbalsem en scrub je lippen regelmatig. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een oude tandenborstel of je kunt een beetje honing en suiker mixen voor een DIY lipscrub.

Gebruik crème en poeder samen

Crème producten zijn tegenwoordig erg populair. Denk aan blush, highlighters en bronzers. Je kunt ook gaan voor de poedervariant. Maar wie heeft gezegd dat je ze niet kan combineren? Voor nog meer pigment kun jij jouw crème producten afpoederen met een poeder met dezelfde kleur. Zeker voor blush kan dit erg mooi zijn. Je maakt de kleur hiermee intenser en het zorgt ervoor dat het mooier samensmelt met de rest van je make-up.

Gebruik de juiste primer en setting spray

De manier waarop je je make-up routine begint en afsluit kan veel invloed hebben op het eindresultaat. Primers zijn een essentiële stap in je routine die ervoor zorgen dat je make-up mooier op je huid ligt en langer blijft zitten. Je kunt gaan voor een primer die gericht is op het gladder maken van de huid. Er zijn ook primers die roodheid tegengaan of die de huid extra hydrateren. Ga op zoek naar een product dat aansluit op jouw huid, zodat de rest van je make-up altijd perfect is. Sluit tot slot je routine af met een goede spray. Deze zorgen ervoor dat de poeders in je huid smelten. Het resultaat hiervan is een make-up look die er een stuk natuurlijker uitziet. Ook helpen setting sprays bij het langer behouden van je look. Deze zijn er in verschillende sterktes, net als bij haarspray!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top