Lifestyle

New year, new me: dit zijn de beste gewoontes om toe te voegen aan jouw routine in 2023

New year, new me: dit zijn de beste gewoontes om toe te voegen aan jouw routine in 2023

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk heb jij afgelopen nacht op een feestelijke manier het nieuwe jaar ingeluid. Aan het begin van het jaar hoor je vast weleens de uitspraak 'new year, new me'. En dat associeer je dan misschien met erg drastische veranderingen. Maar je kan je leven ook verrijken met kleine nieuwe gewoontes om een mooi verschil te maken. Dit zijn de beste gewoontes om toe te voegen aan jouw routine in 2023.

Gebruik dagelijks zonnebrand

Onze huid is belangrijk. En velen van ons houden zich veel bezig met het voorkomen van huidveroudering. Om in 2023 er altijd jeugdig en stralend uit te zien, is het toevoegen van zonnebrand aan je ochtendroutine een must. Ook als de zon niet fel schijnt, kan de straling ervan onze huid beschadigen. De straling van de zon laat onze huid sneller verouderen en verhoogt de kans op huidkanker. Door iedere dag zonnebrand te gebruiken verklein je het risico op kanker en stel je het krijgen van rimpels uit. Voeg deze stap daarom toe aan je skincare routine in de ochtend voor een gezonde huid in 2023.

Begin je dag met een glas water

Om een gezond leven te leiden is water drinken erg belangrijk. We moeten dagelijks ongeveer twee liter water binnenkrijgen om ons lichaam goed gehydrateerd te houden. Om gelijk een goede start te maken met je waterinname, kun je iedere ochtend beginnen met een glas water. Zet een glas op je nachtkastje of zet er eentje klaar in de keuken zodat je het niet vergeet. Als je het lastig vindt om genoeg water te drinken, kun je ook een reminder hiervoor instellen op je telefoon. Een grote waterfles bij je dragen is ook altijd handig. Door genoeg water te drinken hou je niet alleen je lichaam van binnen gezond, maar ook aan de buitenkant heeft het een positief effect. Zo is genoeg water drinken goed voor je huid, haar en nagels.

Laat je telefoon iets langer liggen in de ochtend

Onze telefoons zijn ontzettend verslavend. Even door Tiktok scrollen of Instagram checken is voor veel mensen het eerste wat ze doen in de ochtend. Maar hierdoor krijg je al direct heel veel prikkels binnen, wat erg vermoeiend is. Als jouw goede voornemen is om minder op je telefoon te zitten in 2023, kun je een goed begin maken door je telefoon niet direct erbij te pakken zodra je wakker wordt. Leg je telefoon 's nachts niet naast je bed. Investeer in een wekker wanneer je normaal gesproken altijd je telefoon hiervoor gebruikt. Pak je telefoon bijvoorbeeld een uur na het opstaan weer op om je notificaties te checken. In dit uur waarin je offline bent kun je rustig douchen, ontbijten, je aankleden en bijvoorbeeld je make-up doen zonder afleiding. Nu kun je even goed rustig wakker worden zonder dat je brein gelijk wordt overspoeld met prikkels. Zo gun je jezelf meer rust in 2023.

Maak een goede planning

Als je een druk leven hebt, is het soms erg lastig om al je verantwoordelijkheden overzichtelijk te houden. Een planning maken kan hier enorm bij helpen. Maak er daarom routine van om aan het begin van iedere maand of week even te gaan zitten met je agenda. Schrijf op wat je allemaal wil doen en wanneer. Dit is vooral handig wanneer je studeert, voor jezelf werkt of bijvoorbeeld veel dingen moet doen buiten werk om. Door goed bij te houden wat je wanneer gaat doen, creëer je meer overzicht voor jezelf en zal je hopelijk ook minder stress ervaren in 2023.

Voeg nieuwe dingen toe in plaats van dingen wegnemen

Als je goede voornemens voor jezelf opschrijft, is het niet gek dat je doelen stelt waarbij je dingen wil weghalen uit je leven. Denk aan minder ongezond eten of minder geld uitgeven. Alhoewel dit geen slechte doelen zijn, kun je ze ook een positievere draai geven. Je kunt bijvoorbeeld jezelf uitdagen om meer groente of fruit te eten in 2023. Je kunt ook zeggen dat je meer gaat sparen in het nieuwe jaar. Door je doelen op een positieve manier te formuleren, motiveer je jezelf meer om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Ook worden je doelen op deze manier iets concreter.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top