Fashion

Dol op mode? Dan zijn dit een aantal fashionable goede voornemens om volgens te leven in 2020

Dol op mode? Dan zijn dit een aantal fashionable goede voornemens om volgens te leven in 2020

Een nieuw jaar betekent een nieuwe start en dat kan gepaard gaan met goede voornemens. Meer sporten en gezonder eten staat steevast op het lijstje maar ook op het gebied van mode zijn er een aantal goede voornemens te bedenken. Er zijn namelijk een aantal dingen waarmee jij je eigen stijl én de wereld kunt verbeteren. Win-win toch?

Waar wij ons mee bezig willen gaan houden in 2020? Wij delen het graag met je.

1. Investeer in klassiekers om voor altijd van te houden

Trends klakkeloos volgen is gewoon niet zo handig. Vaak heb je geen zin om er heel veel geld aan uit te geven waardoor de kwaliteit ruk is en je het na een paar keer dragen weggooit. Zonde! Bewaar liever jouw zuurverdiende centen om te investeren in een item waar je altijd van zult houden. Uiteindelijk heb je hier gewoon veel meer aan. 

2. Verdiep je in de tweedehands markt

De grote hoeveelheid kleding die wij nieuw kopen heeft niet alleen een negatief effect op je portemonnee maar ook op de natuur. Hoog tijd om je te gaan verdiepen in tweedehands mogelijkheden. Die designertas van je dromen is vast ook online tweedehands te scoren in goede staat voor een veel fijner prijsje. Ook dingen zoals jeans, blazers en accessoires lenen zich ervoor om vintage op de kop te tikken. Overal zijn tweedehands winkels te vinden en als jij je erin verdiept, weet ik zeker dat je fantastische aankopen zal gaan doen. 

3. Steun merken die duurzame keuzes maken

Steeds meer merken hebben door dat mode en duurzaamheid echt wel hand in hand kunnen gaan en nemen initiatieven om hun productieproces en distributie groener te maken. Denk bijvoorbeeld aan labels als Ganni en Veja maar ook Selected Femme. 

4. Shop alleen items die écht bij je passen

Een trend kan wel heel leuk bij die influencer of je beste vriendin staan, dit betekent niet dat het ook geschikt is voor jou en jij er je comfortabel in zult voelen. Focus op je figuur en wat jouw beste en slechtste kanten zijn. Kleur en patronen zijn daarnaast erg belangrijk: heel leuk dat lila een trend is maar als het jou flets maakt, kun je het beter overslaan. 

5. Focus op de prijs van een item per keer dat je het zult dragen

Een kledingstuk kan dan wel heel erg duur zijn, als je regelmatig zult aandoen en jaren van plan bent om te dragen dan zijn de uiteindelijke kosten een stuk lager per keer dat je ervan plezier hebt dan een shirtje van 20 euro die je maar vier keer aan gaat doen. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top