Health

Goede voornemens om je aan te houden die te maken hebben met je gezondheid

Goede voornemens om je aan te houden die te maken hebben met je gezondheid

Ieder jaar maken veel mensen weer een waslijst aan goede voornemens. Van minder geld uitgeven tot stoppen met alcohol drinken. Als het gaat om goede voornemens, willen we dus iets verbeteren in ons leven. En wat is nu beter dan je gezondheid verbeteren? Wij laten je een aantal goede voornemens zien die te maken hebben met je gezondheid.

Goede voornemens voor je gezondheid

Meer bewegen

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is om meer te bewegen. Dit is natuurlijk in de breedste zin van het woord. Misschien ben je iemand die dag in dag uit op een kantoorstoel zit. Dan zit meer bewegen hem al in een extra rondje wandelen of naar je werk fietsen in plaats van de bus pakken. Als je al een sportfanaat bent, maak je goede voornemens die hierbij aansluiten. Neem als goed voornemen om 10 kilometer hard te lopen.

Lees ook: 5 x tips om je goede voornemens ook echt vol te houden

Gezonder eten

Ook staat gezonder eten op vele lijstjes van goede voornemens. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk voor je gezondheid. Om dit goede voornemen vol te houden, helpt het om niet alles in één keer te veranderen. Begin klein, bijvoorbeeld door te zeggen: eet in het nieuwe jaar twee stuks fruit per dag. Houd je dit een maand vol? Kies dan de volgende: eet alleen nog in het weekend chips. Op die manier is het goede voornemen makkelijker vol te houden.

Minder of geen alcohol meer drinken

In januari beginnen veel mensen als met Dry January, een maand waarin mensen geen alcohol drinken. Wil je dit doortrekken door het hele jaar heen en minder of geen alcohol meer drinken? Dan is dat een heel goed voornemen voor het nieuwe jaar! Misschien raak je tijdens januari al gewend aan geen alcohol en wordt het daardoor ook een stuk makkelijker om het door te trekken naar de rest van het jaar.

Meer investeren in goede skin- en selfcare

Met investeren bedoelen we niet gelijk meer geld uitgeven, no worries. Met investeren bedoelen we ook de tijd die je hierin stopt. Skin- en selfcare zijn belangrijke factoren voor je gezondheid. Zorg bijvoorbeeld voor minimaal 1x per week een selfcare avond voor jezelf waarin je jezelf in de watten legt. Op die manier ervaar je een stuk minder stress, wat uiteindelijk ook beter is voor je gezondheid. Maar ook op het gebied van skincare valt er altijd wat te verbeteren. Schaf goede producten aan en eet gezond, zodat je dat ook uitstraalt.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top