Fashion

Witte kleding écht wit houden? Met deze 3 tips lukt het je!

Witte kleding écht wit houden? Met deze 3 tips lukt het je!

We houden van witte kleren, van off-white truien tot de heerlijke witte blouse. Alleen, laten we eerlijk zijn: witte kleding wit houden is best wel lastig. Binnen no-time zit er een vlek op je blouse of kleuren er zweetplekken geel. Allesbehalve fijn. Je witte kleding wit houden en je favoriete items weer lekker dragen? Dit zijn de 3 beste tips.

Witte kleding wit houden tip #1 - Baking soda is je beste vriend

Was je witte kleding met wasmiddel, maar doe ook een schepje baking soda in de lade van je wasmachine. Vlekken op witte kleding die er toch niet zijn uitgegaan? Maak een mengsel van warm water en een paar scheppen baking soda en doe dit op de vlek. Laat even goed intrekken en spoel daarna onder de kraan uit. 

Shop hier baking soda via Bol.com

Witte kleding wit houden tip #2 - Schoonmaakazijn

Naast baking soda is er nog een middeltje dat altijd werkt en wat bijna iedereen wel in huis heeft: schoonmaakazijn. Haal de fles schoonmaakazijn uit je keukenkastje want je witte kleding wit houden doe je namelijk door ze in een emmer met azijn te weken. Laat ze een paar uur staan (eventueel met een scheutje citroensap!) en was dan in de wasmachine met een lekker geurend wasmiddel. Hallo frisse witte kleren!

Witte kleding wit houden tip #3 - Hou je wasmachine goed schoon

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een mogelijkheid om witte kleding wit te houden maar wel een belangrijke. Als je kleding minder goed schoon wordt dan kan dat ook aan je wasmachine liggen. Doe af en toe een kopje azijn of baking soda in je wasmachine en laat een lege trommel draaien. Meestal kun je dit doen op een schoonmaakprogramma, waarmee je de lege trommel op een hoge temperatuur draait zodat alle bacterieën doodgaan. Maak daarnaast het filter van je wasmachine en het bakje voor het wasmiddel schoon. Wedden dat je witte kleding ook een stuk witter uit de was komt?

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top