Gezichtsverzorging

Dit is waarom zonnebrandcrème smeren zo belangrijk is (en dit zijn de fijnste crèmes met spf!)

Dit is waarom zonnebrandcrème smeren zo belangrijk is (en dit zijn de fijnste crèmes met spf!)

Een zonnebrandcreme kiezen die bij jouw huidtype past is mega belangrijk. Zeker nu het zomer is, wil je jezelf echt beschermen tegen UV-straling. Dit is waarom zonnebrandcrème smeren zo belangrijk is (en we tippen je de fijnste zonnebrandcrème voor je gezicht!)

Waarom zonnebrandcrème smeren zo belangrijk is

Er bestaan veel feiten en fabeltjes over zonnebrandcrème. In dit artikel hebben we alle feiten over zonnebrandcrème voor je op een rij gezet. Een ding is zeker: jezelf insmeren is áltijd beter dan jezelf niet insmeren. De belangrijkste reden om jezelf in te smeren? Zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je huid niet wordt blootgesteld aan schadelijke UV-stralen die huidkanker veroorzaken. Maar er zijn nog meer redenen waarom je je in wilt smeren met zonnebrandcrème:

  • Het voorkomt huidveroudering. Minder rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes dus!
  • Last van rosacea of couperose? Dan is het extra belangrijk om jezelf te beschermen in de zon. Door de hitte worden de plekjes op je huid namelijk roder.
  • Zonnebrandcrème zorgt ervoor dat de slechte UV-stralen niet je huid binnen dringen. Insmeren zorgt ervoor dat je huid gezond blijft en je weerstand goed blijft. 
  • Het voorkomt - natuurlijk - dat je huid verbrandt. 

Zonnebrandcrème voor je gezicht kopen? Dit zijn onze beste tips

Zonnebrandcreme #1 - Biodermal met SPF50

Voor de gevoelige huid kun je het beste voor een hoge zonnefactor kiezen. Ook is het slim om op de ingrediënten te letten - hoe meer natuurlijke ingrediënten, hoe beter. Deze parfumvrije zonnebrandcrème van Biodermal is daar perfect voor.

zonnebrandscreme
Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50 bij Bol.com

Zonnebrandcreme #2 - La Roche-Posay 

Liever een milky zonnebrand die lekker dun voelt op je huid? Dan tippen we je La Roche-Posay. Deze zonnebrandcrème is hypoallergeen en voelt lekker licht aan als je 'm opsmeert. Ook fijn om te weten: als je (zonne)allergie hebt is dit een crème die je prima kunt gebruiken.

zonnebrandcreme gezicht kopen
La Roche-Posay Anthelios UVMune400 bij Bol.com

Zonnebrandcreme #3 - Naïf met SPF30

Een fijne vegan zonnebrandcreme is deze van Naïf. Alleen al een fijne crème vanwege de heerlijke lichtgele verpakking, maar ook de inhoud is erg fijn. De crème is heel natuurlijk, smeert goed uit over je gezicht en trekt snel in. We like! Meer vegan beautymerken vind je trouwens hier.

zonnebrandcreme
Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème SPF 30 bij Bol.com

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top