Wenkbrauwen

Alles wat je wilt weten over henna wenkbrauwen

Alles wat je wilt weten over henna wenkbrauwen

Heb jij altijd al mooie en volle wenkbrauwen willen hebben, maar heb je dit niet van jezelf? Gelukkig zijn er tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden op het gebied van wenkbrauwen verven, epileren en tekenen. Van goede verzorgingsproducten tot behandelingen die jouw wenkbrauwen een stuk voller maken. Henna brows zijn een goed voorbeeld hiervan en ontzettend populair bij veel vrouwen.

Vrijwel elke beautysalon biedt deze behandeling aan en dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. Want waar vraag is... Ben je benieuwd naar deze manier van wenkbrauwen verven? Lees dan snel verder!

 

Wat zijn henna brows?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat zijn henna brows precies? Je kunt henna zien als een natuurlijke kleurstof die gebruikt wordt om haar mee te verven. Niet alleen jouw lange lokken, maar ook wenkbrauwen! Je hebt het woord ‘natuurlijk’ net al even voorbij zien komen, maar dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom steeds meer beautysalons henna gebruiken. Bij normale verf wordt gebruik gemaakt van een oxidant om een bepaalde kleur aan te maken, maar bij henna heb je eigenlijk alleen water nodig. Hierdoor heb je gelijk minder kans op een allergische reactie. Henna werkt dus eigenlijk net als normale verf, alleen zijn de middelen die hierin zitten een stuk voordeliger voor je huid én het milieu.

Voordelen van henna brows

Het is dan ook niet geheel zonder reden dat veel vrouwen investeren in henna brows. Deze manier van wenkbrauwen verven brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Na de henna brows behandeling heb je geen wenkbrauw make-up meer nodig, het blijft tot wel vijf weken zitten en het resultaat ziet er heel natuurlijk uit. Daarnaast zijn henna brows veilig, effectief en geurloos. 

Nadelen van henna brows

Je zag het vast al aankomen, maar iedere beautybehandeling heeft zo zijn nadelen. Toch zit dit bij henna brows net wat anders. Er zijn namelijk niet zo zeer nadelen, maar eerder voorzorgsmaatregelen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld niet mogelijk - en ook zeker niet verstandig - om henna brows te nemen. Bijvoorbeeld als je:

  • Zwanger bent
  • Gevoelig bent voor henna
  • Een allergie hebt voor noten
  • Reactie of uitslag van haarverf krijgt
  • Net jouw wenkbrauwen hebt laten verven

Hoe verzorg je henna brows?

Nadat je henna brows hebt laten zetten, zal je jouw wenkbrauwen op de juiste manier moeten verzorgen. Zo mogen de wenkbrauwen bijvoorbeeld 24 tot 48 uur na de behandeling niet nat worden. Waarom? Omdat de verf dan optimaal kan inwerken, waardoor je kunt profiteren van prachtige wenkbrauwen die lang blijven zitten. Daarnaast kun je beter geen oliën, water en crèmes aanbrengen op de wenkbrauwen. Doe je dit wel? Dan zullen henna brows sneller vervagen. Uiteindelijk zijn henna brows natuurlijk niet blijvend. De meeste vrouwen gaan na vier weken weer naar hun brow stylist om de wenkbrauwen een opfrisbeurt te geven! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top