Beauty

Dit is hoe je je wenkbrauwen het beste epileert

Dit is hoe je je wenkbrauwen het beste epileert

We epileren bijna allemaal wel eens onze wenkbrawen; even die ongewenste haartjes weghalen. Er zijn bepaalde regels verbonden aan het epileren van je wenkbrauwen, je wilt bijvoorbeeld niet teveel haartjes weghalen. En hoe krijg je nou eigenlijk de juiste vorm? 

 

Om je wenkbrauwen goed te epileren, zijn er een aantal factoren die hierin meespelen. Zo zijn ze het mooiste als ze zijn aangepast op je gezichtsvorm. 

Even tussendoor; wil je je wenkbrauwen ook verven? Dan kun je dat het beste doen voordat je begint aan het epileren!

Wat heb je nodig?

Uiteraard zijn er een aantal tools die niet kunnen missen bij het shapen van je wenkbrauwen. De volgende dingen zijn handig om bij de hand te hebben:

- Een pincet

- Wenkbrauwborsteltje

- Wenkbrauwschaartje

- Wenkbrauwpotlood

Goed om te weten, is dat je het beste een scherp pincet kunt gebruiken met een spitse punt. Met een grof pincet is het namelijk lastig om nauwkeurig haartjes te verwijderen.

Verder is het handig om een wenkbrauwborsteltje te gebruiken om de wenkbrauw in model te kammen en een schaartje om de lange haartjes bij te knippen. Ook is een wenkbrauwpotlood handig om bij de hand te hebben, deze komt namelijk goed van pas bij het shapen van jouw wenkbrauw.

De vorm bepalen

De onderstaande methode is een hele goede manier om op een simpele manier de juiste vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Hierbij komt het wenkbrauwpotlood goed van pas want daar kun je namelijk heel makkelijk de lijnen mee volgen en vervolgens met het potlood de punten aan te geven. 

Stap 1: het beginpunt bepalen

De eerste stap is het bepalen van het beginpunt van je wenkbrauw. Het potlood plaats je recht omhoog langs je neusvleugel, dit is het punt waar je wenkbrauw zou moeten beginnen en het zogenaamde 'startpunt'. Dit kun je aangeven met het wenkbrauwpotlood om voor jezelf duidelijk te maken waar deze zit. 

Stap 2: het hoogste punt bepalen

Vervolgens ga je het hoogste punt van je wenkbrauw bepalen. Je wenkbrauw heeft natuurlijk een buiging, maar waar begint deze eigenlijk? Deze kun je goed vinden door het potlood weer langs je neusvleugel te plaatsen, maar dit keer door het midden van je oog. Waar je potlood de bovenkant van de wenkbrauw raakt zou het hoogste punt moeten zijn, ook wel 'arch' genoemd. Zet hier bij voorkeur ook weer een stipje met het wenkbrauwpotlood.  

Stap 3: het einde bepalen

De derde en laatste stap is het bepalen van het einde van je wenkbrauw. Dit doe je door het potlood weer langs je neusvleugel te leggen en langs je buitenste ooghoek te houden. Dit zou het einde van je wenkbrauw moeten zijn. Komt je wenkbrauw niet tot dat punt? Dan kun je je wenkbrauw heel goed aanvullen met een daarvoor geschikt product. Zo hebben jouw wenkbrauwen de juiste vorm die past bij jouw gezicht!

Epileren

Dan is het tijd om de haartjes die hierbuiten vallen weg te halen. Je kan dit natuurlijk ook tijdens het proces al doen, maar door achteraf hiermee aan de slag te gaan zul je alle focus kunnen het leggen op krijgen van de juiste vorm.

Voordat je begint met epileren, kam je je wenkbrauwhaartjes in de richting mee. Zo weet je zeker dat je de juiste haartjes weghaalt. Als je het lastig vindt, kun je ook heel goed de aangegeven plekken met elkaar verbinden door de wenkbrauw te omlijnen. Zo weet je precies welke haartjes er weg gehaald moeten worden en zie je gelijk alvast je gehele wenkbrauwvorm.

Tip: Epileren is handig om te doen als je net gedoucht hebt. Door warmte wordt je huid namelijk zacht, waardoor je poriën open gaan staan. Dit zorgt ervoor dat het epileren minder pijn zal doen. Je kan ook twee watjes met warm water op je wenkbrauwen houden, dit heeft hetzelfde effect.

Als je klaar bent met het epileren, is het tijd om het schaartje erbij te pakken. Je knipt je wenkbrauwen door deze naar boven te kammen en alle haartjes die boven de gewenste wenkbrauwvorm komen af te knippen.

Nu zijn jouw wenkbrauwen weer helemaal fresh!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top