Wenkbrauwen

Zo onderhoud jij zelf jouw wenkbrauwen het beste

Zo onderhoud jij zelf jouw wenkbrauwen het beste

Heb jij al een afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste nu het kan? Je wenkbrauwen zijn er misschien wel aan toe. Je brows onderhouden kun je ook zelf doen. Net als dat je ook thuis je eigen haar kan knippen.

Als je het nu leert, hoef jij je geen zorgen te maken als het eventueel straks weer niet kan. Daarnaast bespaar je ook gelijk wat geld. Met deze tips zijn jouw wenkbrauwen zo weer on fleek.

Browgel gebruiken

Wenkbrauwen die al een tijdje geen pincet, schaar of wax hebben gezien, kunnen in toom worden gehouden met een wenkbrauwgel. Er zijn veel gels op de markt met een kleurtje, maar een transparante gel is de beste optie als jij nooit een goede tint hebt kunnen vinden. De browgel zorgt ervoor dat jouw brows goed gestyled zijn, zonder dat je hierbij haartjes hoeft te verwijderen. Bovendien zijn bushy brows helemaal in. 

 

Wenkbrauwen hydrateren

Voor degene met microbladed wenkbrauwen, is het van belang om ze goed te hydrateren. Moisturizer zorgt ervoor dat je huid bij je wenkbrauwen niet gaat schilferen. Je kan hiervoor dezelfde hydraterende crème gebruiken als die jij op je gezicht smeert.

Vorm van wenkbrauwen behouden

De vorm van je wenkbrauwen veranderen, kun je het beste overlaten aan een professional. Het kan namelijk al gauw de mist in gaan als je niet goed weet wat je aan het doen bent. Ga niet te ver met het epileren van je brows en ga sowieso niet zelf je mooie wenkbrauwen waxen. Je bent hierbij alvast gewaarschuwd!

Wenkbrauwschaartje

Een andere manier op je wenkbrauwen te onderhouden, is met behulp van een speciaal schaartje. Borstel je haren met een wenkbrauwborsteltje omhoog en knip de stukjes af die er buiten vallen. Borstel daarna je haartjes omlaag en herhaal het proces. Tip: Vul je wenkbrauwen in met een potlood voordat je begint.

 

Schuin pincet

Gebruik een schuin pincet als je wel wat haartjes weg wilt halen. Een pincet met een schuine punt helpt je om haartjes met de wortel te verwijderen. De beste manier om dit te doen, is door met het pincet in de richting van de haargroei te epileren. Kalmeer je huid door je brows in te smeren met gel van aloë vera. Kijk uit dat je niet te veel haartjes tussen en onder je wenkbrauwen weg haalt.

 

Potlood en liniaal gebruiken

Gebruik een liniaal of een potlood om er voor te zorgen dat je niet te ver gaat met epileren. Zet een liniaal of potlood recht omhoog op je neusvleugel, tegen het puntje van je neus. Zet een streepje met een wenkbrauwpotlood waar je wenkbrauw de liniaal raakt. Wat je ook doet, epileer niet verder dan het streepje.

Beeld: Photo by Valerie Elash on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top