Beauty

De 5 make-up trends waar we in 2020 dol op gaan zijn

De 5 make-up trends waar we in 2020 dol op gaan zijn

2020 is al even begonnen en dat betekent dat we ons kunnen focussen op de trends van dit jaar. Op het gebied van mode zullen er de nodige de revue passeren maar we kunnen zeker niet de make-up trends van 2020 overslaan. Waar wij dit eerste jaar van het nieuwe decennium mee weglopen? Wij deden onderzoek.

Dit zijn de vijf make-uptrends die we ongetwijfeld willen dragen in 2020.

1. Felle eyeliner

Felle eyeliner looks hebben we in de laatste maanden van 2019 al vaker voorbij zien komen maar ook zeker dit jaar kunnen we er niet omheen. Eyeliner zal een grote trend worden in 2020 en specifiek in warme, felle kleuren. Bij het dragen van een felle eyeliner raden we aan om de rest van je make-up lekker neutraal te houden. Op die manier komt de focus volledig op jouw ogen te liggen. 

 

2. De highlight is niet meer

Hiermee proberen we natuurlijk niet te zeggen dat iedereen met een mat gezicht de deur uitgaat in het nieuwe jaar. Het tegendeel is juist waar. In 2020 gaan we juist een natuurlijke gloed op de huid veel terug zien. Vergeet de grove glitter highlighter, 2020 wordt het jaar van de glow from within. In 2020 raden we aan om je huid blij te maken met een goede hydraterende huidverzorging om een mooie glow te krijgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

3. Rode lippen

Rode lippen alleen voor de feestdagen? Echt niet! Deze klassieke make-up look zal waarschijnlijk in 2020 een grote comeback maken. Deze lipkleur zullen we dit jaar veel terug gaan zien in combinatie met een neutrale en frisse look. Net als bij de eyeliner is de lipkleur hier het focuspunt van de look.

 

4. De cut-crease

Opvallende ogen worden een enorme trend in 2020. Net als de felle eyeliner is een cut-crease ook een echte eyecatcher. Een cut-crease is een oogschaduw look waarbij de arcadeboog, ofwel de crease, extra aangezet wordt met een scherpe lijn. Deze look kost misschien wat meer tijd en moeite, maar is zeker jouw tijd waard. Is deze techniek toch een beetje te lastig? Een andere manier om scherpe lijnen te creëren is door met een wattenstaafje langs je oogschaduw te gaan aan de zijkant van je oog voor een rechte lijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) op

5. Euphoria geïnspireerde looks

De serie Eurphoria heeft heel veel inspiratie geboden aan de make-up wereld. Make-up looks die gebaseerd waren op de personages waren in 2019 al erg populair. Vooral de varianten met steentjes en pure glamour waren erg geliefd. In 2020 zullen de looks daar iets van gaan afwijken met felle tinten, grafische eyeliner en unieke kleurencombinaties. Hier geldt opnieuw dat het mooiste effect onstaat wanneer je de focus legt op een specifiek gedeelte van het gezicht. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top