Face & Sculpting

5 Make-uptips voor jouw festival look

5 Make-uptips voor jouw festival look

Het festivalseizoen is in volle gang. De outfitjes liggen klaar, maar een look is niet compleet zonder de make-up! Tijd om onze festival beauty look te creëeren en belangrijker nog - zorgen dat deze er niet afsmelt op een warme zomerdag...

... Of eraf druipt tijdens een wolkbreuk, wat ook nog wel eens voorkomt. Als je aan het feesten bent, wil je je niet zorgen hoeven maken over je make-up. Wij geven je 5 make-uptips voor jouw festival look!


Primer

De beste manier om ervoor te zorgen dat je make-up op zijn plek blijft zitten is door primer te gebruiken. Primer is een laagje tussen je huid en make-up, dat ervoor zorgt dat jouw make-up blijft zitten wanneer je bijvoorbeeld zweet of nat wordt door regen of water. Je gebruikt het na de huidverzorging en voor het aanbrengen van de make-up.

make-up tips festival

 

Waterproof

Je wilt niet alleen dat jouw basis en eyeliner goed blijven zitten; het zou ook heel fijn zijn als jouw mascara op zijn plek blijft zitten. Niemand wilt panda oogjes na een beetje fun in the sun of een plotselinge regenbui. Zorg voor een goede waterproof mascara en test hem desnoods voorafgaand aan het festival.

 

Beschermen

Festivals vinden altijd buiten plaats en dat betekent dat je wordt blootgesteld aan de zon. En niet een uurtje, maar vaak een uur. Ookal is het bewolkt, zorg dat je je altijd insmeert met een SPF. Je wilt toch niet dat je feestje verpest wordt, omdat je verbrand bent? Smeer je in met een hoge beschermingsfactor, het liefst 50 en minimaal 30. En geloof ons, je wordt nog steeds bruin.


festival outfits

Houd het licht

We snappen dat je wilt uitpakken met een goed feestje, maar smokey eyes horen niet thuis op een festival. Maar ook de contourkit en foundation kun je thuislaten. Het is allemaal niet mooi in de zon, je ziet deze producten te goed zitten. Houd het simpel en onthoud dat het waarschijnlijk lekker warm zal zijn en dus wil je niet je poriën dichtsmeren. Kies in plaats van foundation voor een BB of CC cream, of een getinte dagcrème. Natuurlijk mag je een bronzer en highlighter gebruiken en de cheekbones wat accentueren, maar alles met mate. Kies voor natuurlijke kleuren op de ogen en lippen, een browgel en mascara, en je bent klaar! Laat de outfit en accessoires de show stelen.


Fixeer

Als jouw make-up al de hele dag op je gezicht zit en je bent ook actief (lopen, lachen, dansen), dan kun je het gevoel krijgen dat je even wilt opfrissen of bijwerken. Gebruik een fixeer spray om jouw make-up weer op te peppen. Het voelt fris, het verzorgt en geeft je make-up weer een boost. Zorg dat je het meeneemt naar het festival!


6 Make-uptips voor festivals
Beeld: Getty, Instagram @talita_c, Instagram @alessandraambrosio

Deel dit artikel
Back to top