Gezichtsverzorging

8 tips voor het aanbrengen van een gezichtsmasker

8 tips voor het aanbrengen van een gezichtsmasker

Wat is het toch heerlijk om op de zondagmiddag een gezichtsmasker aan te brengen en te genieten van je vrije dag. Je zult vast denken: een gezichtsmasker aanbrengen is toch niet moeilijk? Dat klopt, maar het is wel belangrijk dat je vooraf verschillende stappen onderneemt, zodat je het optimale resultaat uit de ingrediënten van je gezichtsmasker haalt. Ga je voor een vochtinbrengend masker of een klei masker? Gezichtsbehandelingen zijn heerlijk en daarom leggen wij alle stappen uit!

1 Prepping

Bereid je huid voor door je gezicht allereerst goed te reinigen. Verwijder alle make-up van je gezicht. Ook je wenkbrauwen, mascara en resterende make-up in het gebied rond je kaaklijn. Hierdoor gaan je poriën openstaan, met als resultaat dat jouw onzuiverheden, bacteriën en mee-eters beter weggehaald kunnen worden.

2 Poriën

Je opent je poriën nog beter door je gezicht te stomen aan de hand van een warme douche of houd een warm washandje enkele seconden tegen je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je gezichtsmasker nog beter zijn werk kan doen.

3 Soort masker

Bestudeer je huid goed voordat je een gezichtsmakser kiest. Het is namelijk belangrijk dat het masker de plek aanpakt die jij behandelt wilt hebben. Ook maakt dit je bewust wat voor een soort huid jij hebt. Als je dit weet. kan je beter de producten kiezen die bij jou huid past. Kom er hier achter wat voor huidtype jij hebt.

4 Aanbrengen

Breng jij je gezichtsmasker aan met je vingers? Dan hebben wij een goede tip: breng je masker aan met een kwast. Hiermee verminder je de kans dat bacteriën van je handen worden overgebracht naar je gezicht. Ook wanneer je aan de slag gaat met multimasking is het handig om een kwast te gebruiken.

6 Layeren

Heb je geen tijd om verschillende maskertjes aan te brengen maar wil je wel verschillende probleem gebieden aanpakken? Breng dan twee gezichtsmaskers over elkaar aan om het doordringen van de ingrediënten te stimuleren.

7 Zet een timer

Nadat je jouw gezichtsmasker hebt aangebracht, ga je waarschijnlijk lekker relaxen. De kans is groot dat je jouw ogen dicht doet en zo in dromenland beland. Zet daarom een timer. Zo voorkom je dat het product te lang op je gezicht blijft zitten.

8 Tot slot

Voordat we aan ons masker beginnen openen we de poriën en als we klaar zijn sluiten we ze ook weer. Doe dit door het product er met koud water af te spoelen. Hierdoor sluiten de poriën weer en dat zorgt ervoor dat jouw nu schone poriën niet meer in contact kunnen komen met vuil of bacteriën.

Geniet van je maskertje!

Beeld: Instagram, @lorealskin

Deel dit artikel
Back to top