Gezichtsverzorging

Dit zijn de 11 oorzaken van een slechte huid

Dit zijn de 11 oorzaken van een slechte huid

Je gebruikt dag- en nachtcrèmes en serums, je reinigt jouw huid iedere avond en het lukt je zelfs om wekelijks een masker aan te brengen. Kortom, je doet er alles aan om een slechte huid te voorkomen. Toch zijn er manieren waarmee jij onbewust jouw huid schade aandoet en wij maakten een top 11 van deze dingen. 

 

1. Voeding

Wat je in jouw lichaam stopt, reflecteert zich in jouw huid. Zoals het bekende gezegde luidt: 'je bent wat je eet'. Wees voorzichtig met vet eten en eet voedsel dat veel antioxidanten bevat, zoals tomaten en blauwe bessen.

 

2. Alcohol

Het regelmatig drinken van grote hoeveelheden alcohol kan jouw huid dehydrateren en uitdrogen.

 

3. Suiker

Suiker kan de huid vroegtijdig verouderen. Hetzelfde geldt voor voedsel dat jouw bloedsuiker en insuline niveau laat pieken zoals aardappelen, suikerhoudende granen en maïs. Dit zorgt namelijk voor afbraak van eiwitten en collageen in de huid, wat de kans op rimpels verhoogt. 

4. SPF

Jouw gebrek aan het bescherming tegen de zon. Eigenlijk zou je je 20 minuten voordat je de zon ingaat moeten insmeren met ten minste factor 30 en dit de periode dat je daarna in de zon blijft, elke 20 minuten moeten herhalen. 

5. Roken

Of je nu rookt of meerookt, het is allebei slecht voor je huid. Roken zorgt voor afbraak van het bindweefsel en collageen en veroorzaakt hierdoor rimpels. 'Tweedehands rook' en smog zijn giftige stoffen die de huid vanaf de buitenkant irriteren.


Tips voor een betere huid
?Adriana Lima met prachtige huid #flawless 

6. Puistjes uitknijpen

Het kan enorm bevredigend werken om een witte kop uit te knijpen en iedereen doet het. Toch is het superslecht, want door het puistje proberen uit te knijpen, introduceer je een nieuwe bacterie. En doordat je het vet en de olie dieper in de huid drukt, veroorzaak je een nieuwe reactie.

7. Telefoon

Bacteriën en olieën hopen zich op op gebruiksvoorwerpen zoals zonnebrillen en telefoons. Daarbij komt dat wanneer je deze producten neerlegt, je weer nieuwe bacteriën oppikt en naar jouw huid brengt en introduceert. Vooral de telefoon is een boosdoener, want kun jij je de laatste keer dat je je telefoon hebt schoongemaakt herinneren? Guilty.


8. Exfoliëren

Het blootleggen van een nieuwe huid is goed, maar zorg dat je het niet teveel doet. Eén of twee keer in de week is voldoende. Over-exfoliëren kan een rauwe en gevoelige huid veroorzaken, die gevoeliger is voor infecties.


9. Waxen

Waxen is verleidelijk, vooral in de zomermaanden, maar ook hier geldt: niet teveel. Iedere keer dat je waxt, neem je ook de bovenlaag van je huid mee, waardoor jouw huid wordt blootgesteld aan infecties.

10. Heet douchen

Te heet douchen haalt de olie uit de huid en laat de huid droog achter. 

11. Handen

Last but not least, blijf met je handen en vingers van je gezicht af. Op jouw vingers zit vuil en bacteriën en die breng jij gewoon naar je gezicht. 

 

Wist jij dit allemaal? Of weet je nog een oorzaak? Laat het ons hieronder in een reactie weten!
?

Beeld: L'Oréal
Deel dit artikel
Back to top