Beauty

5 must-know tips van de grootste Instagram make-up artist

5 must-know tips van de grootste Instagram make-up artist

Als echte make-up lover wist jij dit natuurlijk al, NYX Cosmetics heeft nu een winkel in Amsterdam! 10 november opende NYX Cosmetics haar deuren op de Kalverstraat 12. Om dit te vieren gaf makeup artist Karen Sarahi Gonzalez, beter bekend als iluvsarahii op social media, een masterclass in de nieuwe winkel. 

Make-up goeroe Karen is al meer dan tien jaar werkzaam in de beauty industrie. Na haar visagie opleiding ging ze eerst aan de slag bij Lancôme en werkte vervolgens vijf jaar lang voor MAC Cosmetics. Op dit moment is Karen freelance make-up artist en reist ze de hele wereld over. Haar passie voor make-up maakte van Karen een social media hit! Met een succesvol Youtube-kanaal en meer dan drie miljoen volgers op Instagram inspireert ze fans en artists van over de hele wereld. En als je deze video hieronder ziet, dan snap je wel waarom! 


Trend Alert heeft van dichtbij mogen zien hoe Karen deed wat ze het allerliefst doet. Karen maakte haar model op met een signature shadow eye en haar favoriet van het moment: glitter lip! Wij stonden er bovenop met onze neus en dit is wat wij leerden:


1. Deppen, niet vegen

Ben je gewend om oogschaduw te uit te vegen? Karen vindt dit zonde, want dan vervaagt de kleur volledig en daarom dept ze altijd oogschaduw met een kwastje op haar ooglid. Zo haal je het maximale resultaat uit de kleur.


2. Liquid eyeliner opbouwen

Eyeliner aanbrengen blijft stiekem een struggle. Met een liquid eyeliner bereik je de meest scherpe lijn, maar het is ook de meest tricky variant. De tip van Karen? Verwacht niet dat je de lijn in één keer kunt trekken, maar bouw het op in hele kleine stapjes. Wij stonden versteld van hoe lang Karen haar tijd nam voor de eyeliner!

3. Niet trekken aan de huid

Karen trekt nooit aan haar huid voor het aanbrengen van make-up. Om echt te kunnen zien hoe de make-up eruit komt te zien, laat je je gezicht met rust.


4. Mascara & nepwimpers

Breng jij eerst mascara aan en dan je nepwimpers? Of eerst de nepwimpers en dan mascara? Karen gaat voor de eerste optie. Zo zorg je ervoor dat de nepwimpers niet aan je wimpers blijven plakken en dat je geen wimpers meeneemt wanneer je jouw nepwimpers er weer afhaalt.

5. Onderwimpers

Wel of geen mascara op de onderwimpers? Karen breng alleen in het midden van de wimpers een paar likjes mascara aan om ze zo voller te laten lijken.
?

Karen's favorite: de Glitter Lip

Karen Sarahi Gonzalez start met een soft pink smokey eye met lange, natuurlijke nepwimpers voordat ze aan de glitter lip begint. 5 must-know tips van de grootste Instagram makeup artist

Voor de glitterlip is het belangrijk dat de glitters niet direct op de lip worden aangebracht, want de glitters hechten niet aan de huid. Karen gaf de lippen eerst vorm aan de hand van een lipliner, waar ze ook de lip mee inkleurde. Vervolgens bracht ze een laagje lip glue aan voordat ze de glitters opplakte.  5 must-know tips van de grootste Instagram makeup artist

Net als de oogschaduw dept Karen de glitters op de lippen en zoals we het van haar gewend zijn ook niet zuinig voor een maximaal glitter effect. 
5 must-know tips van de grootste Instagram make-up artist
En voilá, de lippen zijn party proof
5 must-know tips van de grootste Instagram makeup artist

Ga jij een glitter lip proberen? En ga jij ook een bezoekje brengen aan de NYX Cosmetics winkel?

HEt is... makeup heaven!
iluvsarahii masterclass

Beeld: Instagram @iluvsarahii, NYX Cosmetics, Trend Alert
Deel dit artikel
Back to top