Lifestyle

6 tips voor het maken van de perfecte Insta foto

6 tips voor het maken van de perfecte Insta foto

Het maken van een goede selfie of outfitfoto is geen grap. Er zit behoorlijk wat werk, tijd en energie in. Houd jezelf daarom ook niet voor de gek door te denken dat de grootste influencers in één keer een mooie foto hebben, want dat is niet zo. Ze steken er waarschijnlijk gewoon veel meer tijd in als jij én ze hebben een heel team om zich heen. Wil jij ook je Instagramfoto's upgraden? Kijk dan even naar de volgende tips! 

 

1. Licht is álles

Goed licht is misschien wel het allerbelangrijkste bij het maken van een mooie foto. Wanneer het licht slecht is (bewolkt of juist té zonnig) kun je eigenlijk niets met een foto, hoe goed je ook bent in bewerken. We raden aan altijd overdag foto's te maken, maar ben je in een donkere ruimte of is het avond en wil je toch fotograferen? Overweeg dan een flits en bij voorkeur de front camera flash. Deze is minder fel dan de normale en precies goed om je gezicht mooi vast te leggen.

2. De perfecte achtergrond

Achtergrond is ook een belangrijk aspect van de perfecte foto. Kies bij voorkeur voor een niet te drukke omgeving of achtergrond, het maakt een foto al snel rommelig. Daarentegen is een leeg strand of kale muur weer saai, het geheim zit hem in een middenweg. Probeer ook photobombers te vermijden, zoals een knaloranje prullenbak of een persoon in een foeilelijk gifgroen shirt - ik noem maar wat ;).
 


3. Kies voor interessante composities

Experimenteer met interessante composities zoals een foto via de spiegel, probeer eens een zittende foto of snijd een foto anders uit dan je normaal zou doen. Play & have fun! 
 


4. Own je fotolach en -pose

Know your angles! Doet dit je al denken aan America's Next Top Model? Dat kan kloppen, je bent tenslotte je eigen model. Zorg dat je weet wat de goede kant van je gezicht is, maar(!) zorg ook voor afwisseling om te voorkomen dat je feed eentonig wordt. Weet welke hoeken jouw lichaam en gezicht goed doen en oefen je fotolach en pose thuis voor de spiegel! En zorg er tenslotte ook voor dat je deze zonder spiegel weet uit te voeren, dit maakt het niet alleen voor jezelf maar ook voor de fotograaf gemakkelijker. Lees hier nog meer tips over hoe je vanaf nu atijd perfect op de foto staat!


5. Filter is life!

Don't be fooled, geen enkele foto van influencers gaan zonder een filtertje de wijde wereld in. En soms zelfs wel vier verschillende filters over elkaar heen. VSCO, Snapseed, Facetune, Darkroom, Lightroom, Photoshop, Afterlight, 8mm Vintage Camera en wat dacht je van de functies en filters van Instagram zelf?! Ga lekker rommelen en uitproberen, en creëer een eigen stijl!
 


6. Practice makes perfect

We kennen niemand die slechts één selfie of outfitfoto neemt en die ook gelijk goed is. Meestal worden er minstens 50, wat zeg ik, 100 foto's gemaakt voordat er een goede bij zit. Blijf daarom proberen en oefenen. Probeer verschillende locaties, achtergronden, belichting, bewerking, enz. totdat je de perfecte foto hebt. 
 

Heb jij nog een tip die wij zijn vergeten? Laat het ons hieronder weten! 

Beeld: Instagram @daphneschauf
Deel dit artikel
Back to top