Lifestyle

Geld verdienen met je Instagram doe je zo

Geld verdienen met je Instagram doe je zo

Een outfit post, een foto van je meesterlijke ontbijt, een leuk kiekje van je vakantie en daar ook nog eens geld mee verdienen. Sounds like a dream right? Voor sommige Instagrammers is dit werkelijkheid. Ook jij kunt flappen verdienen met jouw Instagram account en dat doe je zo.

Om groot te worden op Instagram moet je bereid zijn om er vooral veel tijd, discipline en energie in te steken. Maar waar een wil is, is een weg toch? Voor grote bedrijven ben je als Instagrammer commercieel interessant met een achterban rond de 20k. Maar laat je door dit aantal niet afschrikken, want er zijn ook merken die een samenwerking aangaan als je rond de 5000 volgers hebt. Om geld te gaan verdienen is het dus van belang om zoveel mogelijk ‘fans’ te verzamelen. Wij leggen je hieronder uit hoe je dit het beste kunt doen. Lees snel verder!


1. Kies een thema 

Fashion, food, sporten, health; kies een thema of onderwerp waar jij je dagelijks mee bezighoudt en bepaal welke look & feel je wilt uitstralen. Omdat je foto’s post van jouw eigen interesses blijft het leuk voor jezelf en jouw volgers weten wat ze van je kunnen verwachten. Gebruik bijvoorbeeld ook altijd dezelfde filter zodat alle beelden een mooi geheel vormen. Je vindt hier trouwens een aantal te gekke tips voor een mooie streetsyle foto. Als je een fashion girl bent mag dit absoluut niet ontbreken in je feed.


2. Wees consequent

Zorg ervoor dat je geregeld blijft posten en op vaste tijdstippen. (Bij voorkeur ’s ochtends en/of ’s avonds, dan schijnt de engagement het hoogst te zijn.) Plan desnoods een dag in dat je foto’s voor de hele week schiet. Leuke bezigheid voor de zondag? 


3. Geen overkill

Consequentie is belangrijk, maar waak voor een overkill. Als volgers téveel van jou te zien krijgen kunnen haken ze af. Één post (maximaal drie) per dag is voldoende om ze warm te houden en niet te irriteren. Ben je niet tevreden over de foto, post hem dan niet. Hoge beeldkwaliteit is immers ook ontzettend belangrijk.
?

4. Socialize

Instagram valt niet voor niets onder sociale media, dus socialize! Like en comment erop los binnen jouw ‘niche’. Hoe meer interactie je hebt met andere gebruikers, hoe meer volgers je erbij krijgt. 


5. Gebruik hashtags 

Het staat misschien niet heel cool, maar het gebruik van relevante en populaire hashtags is wel ontzettend effectief. Je like rate gaat omhoog en je krijgt er ook volgers bij. Mensen zoeken namelijk écht op hashtags. Maak er dan ook flink gebruik van. 


6. Geotag

Post je een foto van een leuk restaurant of coole stad waar je onlangs bent geweest, gebruik de geotag optie! Op die manier kunnen degenen die ook deze locatie hebben gegeotagt jouw foto zien en gaan ze je mogelijk volgen omdat jullie dezelfde interesses hebben.


7. Koop geen volgers

Het is misschien verleidelijk, maar koop geen volgers. Bedrijven zijn tegenwoordig zo slim om ook naar jouw like rate te kijken en kunnen hierdoor onderscheid maken tussen wie wel een echte achterban heeft en wie niet. Met gekochte volgers is er weinig tot geen interactie. Heb geduld en ga vooral door. Onthoud, consistency is the key!

Succes!

Beeld: Instagram @negin_mirsalehi
Deel dit artikel
Back to top