Beauty

9 tips om vanaf nu altijd perfect op de foto te staan

9 tips om vanaf nu altijd perfect op de foto te staan

Het is ons allemaal wel eens overkomen: je staat onflatterend op de foto. In een wereld die draait om social media en foto's is niet weten hoe je op de foto moet geen optie meer... om te voorkomen dat je opnieuw slachtoffer wordt van een belabberde foto, hebben we een snelle tutorial voor je met 9 tips die elke vrouw zou moeten weten. 

Zelfs wanneer je volledig tevreden bent met wat je in de spiegel ziet, kun je je lamlendig voelen na het zien van een slechte foto. En dit negatieve gevoel is zó sterk dat je je er dagenlang slecht door kan voelen. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat je die outfit die je eigenlijk heel leuk vond voortaan in de kast laat liggen of dat je je haar nooit meer op die manier wilt dragen want het is 'onflatterend'. De waarheid is echter dat je aan de slag moet met je houding, hoeken en poses. Lees snel verder en we beloven je: alles komt goed!

Lees hier nog meer tips voor de perfecte pasfoto of outfit foto en meer trucjes van de supermodellen.
 

1. Gebruik je tong

Het klinkt misschien raar (en het voelt ook raar) maar druk bij de volgende foto je tong tegen je gehemeltje terwijl je kijkt of lacht naar de camera. Het is een trucje dat alle modellen en Hollywood sterren toepassen. Zo voorkom je namelijk een dubbele onderkin en je accentueert je kaaklijn.

 

Een bericht gedeeld door Romee Strijd (@romeestrijd) op

2. Voorkom full front foto's

Tenzij je wordt gefotografeerd door een professionele fotograaf is het verstandig om full front foto's te voorkomen. Waarom? Vaak ontbreekt er schaduw en zo lijkt je gezicht breder en wijder dan het in werkelijkheid is. Houd je gezicht daarom schuin met je kin een tikje omhoog of omlaag. 

3. draai je lichaam een kwartslag

Net zoals je gezicht, wordt ook je lichaam eleganter wanneer je het een tikje zijwaards draait. Draai je lichaam 45 graden van de camera af en plaats één voet net voor de ander.

 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

4. hand op de heup

Plaats de hand van je arm het dichtst bij de camera op je heup. Zo komt de arm van je lichaam af te staan en lijkt deze slanker. Je kunt je voorstellen dat je arm breder oogt wanneer het tegen je lijf zit aangedrukt.

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

5. Kruis je enkels

Plaats één voet net voor de ander of kruis je enkels en leun op je achterste been. Zo lijken je heupen smaller en je benen langer. Maar je houding ziet er gelijk meer casual uit. Hoewel staande foto's vaak beter zijn voor je houding, kan het gebeuren dat je zittend wordt gefotografeerd. Ga dan rechtop zitten en kruis ook dan je enkels.

 

Een bericht gedeeld door elsa hosk (@hoskelsa) op

6. Kies een eigen pose in de groepsfoto

Het is de meest gemaakte fout op groepsfoto's: iedereen gaat in dezelfde pose staan. Erger nog: iedereen gaat gearmd en gebukt staan, dit is uit den boze!  Omdat iedereen andere vormen heeft, ga je automatisch vergelijken en kijk je naar wie er het beste uitziet in de pose. Kies daarom een eigen pose die het best bij jouw lichaam past. Bovendien zorgt het voor dynamiek in de foto, wat het plaatje sowieso veel leuker maakt om naar te kijken! 

 

Een bericht gedeeld door Joan Smalls (@joansmalls) op

7. Leer jezelf een cameralach aan

Zorg ervoor dat je jezelf een cameralach aanleert, om jezelf ervoor te behoeden dat je als een boer met kiespijn op de foto staat. Op commando lachen is beslist niet gemakkelijk, maar het geheim zit hem in oefenen, oefenen, oefenen!

 

Een bericht gedeeld door Imaan Hammam (@imaanhammam) op

8. Let op je houding

Iedereen weet het en heeft het tenminste al 100x gehoord: rechtop staan maakt echt het verschil. Een rechte rug maakt je eleganter, zelfverzekerder en slanker!

9. Maak lol

Het valt niet mee om alle voorgaande tips te onthouden, maar dit is misschien wel de belangrijkste tip: vergeet niet om een beetje lol te hebben. Wanneer je te hard je best doet kan de foto een beetje stijfjes worden, dus denk niet te veel na en laat ruimte over voor spontaniteit. Vooral op vriendinnenfoto's denk je misschien dat je door te poseren beter op de foto staat, maar juist hier zorgt lol voor de leukste foto's.

 

Deel dit artikel
Back to top