Beauty

7 x natuurlijke middelen om littekens te vervagen

7 x natuurlijke middelen om littekens te vervagen

Littekens kunnen nooit echt helemaal verdwijnen, maar er zijn gelukkig wel manieren om littekens verminderen. En we hebben het hier niet over dure crèmepjes met loze beloftes.

De middelen om littekens verwijderen waar wij het over hebben, vind je hoogstwaarschijnlijk gewoon in je eigen (keuken)kastjes. Easy does it! Welke zeven wondermiddeltjes om littekens verwijderen dit zijn lees je hieronder.
 

1. Rozijnolie

Littekens verwijderen kun je als volgt doen. Rozijnolie - ook bekend onder de naam Frakinscense Oil - helpt bij het tegengaan van een droge huid en huidveroudering. Daarnaast is het goed te gebruiken tegen striae en littekens. Dit allemaal door de bestanddelen alpha pineen, actanol, bornylacetaat, linalool, octylacetaat, incensole en incensyl acetate. Vrij ingewikkelde namen, maar het schijnt te werken.

2. Rozenbottelolie

Vermeng een beetje rozijnolie met rozenbottelolie, en je hebt nog een goedje te pakken dat huidveroudering tegengaat en littekens verwijdert. Rozenbottelolie is rijk aan essentiële vetzuren die een vochtarme huid ‘genezen’. Deze oliesoort is een droge olie, wat betekent dat het snel in de huid trekt en niet vettig aanvoelt. Je kunt het vrijwel over je gehele lichaam gebruiken.

3. Appelciderazijn

Appelciderazijn is een goedkoop en super effectief middel bij littekens verwijderen en bijvoorbeeld goed voor de behandeling van acne en de verkregen littekens hiervan. Dit komt door het component azijnzuur welke krachtige reinigende eigenschappen heeft. Verdun de azijn met wat water, bevochtig een wattenschijfje hiermee en dep dit op de littekens en/of acneplekken om littekens te verminderen.

4. Aloë vera

Het gebruik van een lotion met aloë vera om littekens te verwijderen is vooral fijn bij littekens die nog vrij jong zijn. Hiermee kun je namelijk zwellingen en roodheid tegengaan. Daarnaast werkt het verkoelend wat natuurlijk altijd fijn is.

5. Citroen(sap)

Een ander wondermiddel om littekens verwijderen, is citroensap. Citroen helpt bij het littekens vervagen van donkere verkleuringen van de huid door de blekende eigenschappen. Daarnaast helpt het ook goed tegen rimpeltjes, meeëters en dode huidcellen.

6. Bakpoeder

Beauty lovers zweren bij het gebruik van bakpoeder als het de bestrijding van (acne)littekens aangaat. Het heeft een zachte exfoliërende werking en werkt als een magneet voor viezig- en vettigheid op de huid. Meng een beetje bakpoeder met wat water tot een ‘pasta’. Breng dit aan op de het gezicht - of op een andere plek waar de litteken zich bevindt - en laat dit ongeveer 10 à 15 minuten intrekken. Door deze DIY masker één keer per week aan te brengen, zullen na verloop van tijd de littekens zichtbaar verminderen.

7. Extra vierge olijfolie

Extra vierge olijfolie heb je waarschijnlijk ook gewoon in je keukenkast. Behalve koken kun je met deze oliesoort het verwijderen van dode huidcellen bevorderen en het verlichten plus verzachten van littekens. Smeer voor het slapengaan wat van de olijfolie op het litteken, op deze manier kan het extra goed intrekken en zullen uiteindelijk de littekens verdwijnen.

Weet jij nog een handig middeltje om littekens te vervagen?

Bron

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top