Beauty

De beautyroutine voor deze herfst

De beautyroutine voor deze herfst

Nu we midden in de herfst zitten is het ook tijd om onze beautyroutine aan te passen. Vind je niet? De volgende vier dingen moet je sowieso aanpassen. Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet.

Beautyroutine herfst

1. Hydratatie

Nu het buiten kouder is, gaat je huid ook reageren op deze temperatuurswisseling. Je kan last krijgen van een droge huid. Het is daarom extra belangrijk om je huid goed de hydrateren. Maar hoe doe je dit dan? Vergeet vooral geen SPF te kiezen tijdens je routine en ga voor een volle crème in plaats van een lotion. Bevochtigende ingrediënten als hyaluronzuur zijn goed voor je huid. Deze stof zorgt er namelijk voor dat vocht/water naar de huidcellen wordt getrokken.

 

2. SPF

Zoals eerder benoemd is SPF erg belangrijk in je routine, dus ook in het najaar. Het is echt niet nodig om SPF 50 toe te passen. Factor 30 is prima. Let er wel op dat de zonnebrandcrème vochtinbrengende bestanddelen bevat, denk aan glycerine en hyaluronzuur. Kies voor een formule met vitamine C en E. Dit zorgt er gelijk voor om veroudering tegen te gaan.

 

3. Work-outs

Heb je er al wel eens aan gedacht om een work-out te gaan doen tijdens je routine? Bewegen is en blijft nou eenmaal belangrijk. De behoefte naar een intensieve cardio training kan nu een stuk minder zijn. Ga daarom voor een yoga- of pilatesles. Extra ontspannend!

 

4. Slapen = prioriteit

Maak van slapen je prioriteit in het najaar. In de zomer was je vaak al vroeg wakker. In het najaar kun je nu mooi even bijtanken. De klok wordt binnenkort ook weer verzet, dus dat scheelt. Ga niet te laat naar bed en rust veel uit. Zo kom je in de ochtend een stuk makkelijker je bed uit. Maak gelijk even een korte wandeling, dit doet je goed.

 

5. Minder exfoliëren

Je zou juist je huidcellen weg willen hebben. Weg meg die grauwe look. Toch zou je niet te vaak je dode huidcellen moeten verwijderen. Dit puur omdat je huid droger en gevoeliger kan worden. Dit is juist niet hetgeen wat je wilt toch? Doe dit daarom maar maximaal een keer per week. En gebruik vooral een milde exfoliant.

 

5. Cleanser

In het najaar heeft je huid een hele andere verzorging nodig dan in het voorjaar. Toch hebben we de neiging om onze vertrouwde cleanser te pakken. Doe dit vooral niet. Pak eens een andere cleanser. Je huid is namelijk een stuk droger dit seizoen. Ga voor een balsem of crème-cleanser. Kost kleine moeite, maar je krijgt wel een groot resultaat.

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top