Fashion

Dit is hoelang jij je olijfolie kan bewaren

Olijfolie is goed voor heel veel dingen. Je kan het gebruiken voor in salades en in ander eten, maar het is ook een perfect product om te verwerken in gezichts-en haarproducten. Het is multifunctioneel en een goede olijfolie mag dan ook wel wat kosten. Maar heb je er eigenlijk ooit bij stilgestaan hoelang dit product ongeveer goed blijft?

Olijfolie kan weldegelijk bederven net zoals, bijna, alle andere producten. Nadat de olie in de fles is gegoten, blijft het ongeveer twintig maanden goed, mits je het op de juiste manier bewaart natuurlijk! Er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten en die gaan wij natuurlijk met je delen.

1. Bewaar het op een donkere, koele plek 
Je kan dit soort producten maar beter op een zo droog mogelijke plek bewaren en het niet te veel in contact laten komen met (zon)licht. Als dit wel gebeurt, zorgt dit ervoor dat de olie eerder bederft en dat wil je natuurlijk niet.

2. Giet het niet over
Al zijn er hele mooie olieflessen te vinden, het is toch beter om het gewoon in de originele verpakking te laten zitten. De flessen waar olijfolie in zit, zijn vaak van groen glas en dat is niet zonder reden. Het groene glas houdt het licht buiten en beschermt de olie zo goed als maar kan. 

3. Draai de dop goed op de fles
Héél belangrijk. Als de dop niet goed is aangedraaid, kan de olie gaan oxideren en dat pakt nooit positief uit. Let daar dus goed op!

Als je de bovenstaande tips goed opvolgt, moet het goedkomen. Als je nou toch niet helemaal zeker bent van je zaak, kan je er altijd nog even goed aan ruiken en dan kom je er snel genoeg achter. Anders is je lekkere salade opeens in één klap verpest!Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top