Health

BEWEZEN: hardlopen is niet altijd goed voor je

BEWEZEN: hardlopen is niet altijd goed voor je

Goed nieuws voor degenen die geen fan zijn van hardlopen. Deze sportieve activiteit blijkt niet altijd zo goed te zijn als we denken. Zo is gebleken uit een recentelijk onderzoek. 

De studie

In de studie - gepubliceerd in de Journal of the American College of Cardiology - geeft een groep Deense onderzoekers aan dat wie te vaak hardloopt de positieve effecten hiervan te niet doet. Tijdens het onderzoek werd tevens vastgesteld dat degenen die meer dan vier uur per week hardlopen dezelfde levensverwachting hebben als iemand die niet hardloopt. De wetenschappers hebben rekening gehouden met verschil in leeftijd, geslacht en of de deelnemers een geschiedenis hebben in hartziektes en diabetes. Ook of ze wel of niet roken en regelmatig alcohol nuttigen. Dit alles maakte geen verschil voor de eindcijfers van de studie.

Wel sporten

Met dit 'heugelijke' nieuws willen we natuurlijk niet zeggen dat een beetje lichaamsbeweging niet goed voor je is. Dus die bezoekjes aan de gym mogen wat ons betreft gewoon op de agenda blijven staan. En je weet…Summer bodies are made in the Winter. Succes!


 

Meer nieuwtjes lezen?

Gespot: pom-pomnagels
Dit zijn de beauty favourites van model Jourdan Dunn
Deze simpele groenten is siekem een haargroei middel

Deel dit artikel
Back to top