Health

Waarom water drinken vóór ‘t slapengaan een must is

Waarom water drinken vóór ‘t slapengaan een must is

Dat voldoende water drinken goed voor de gezondheid is, is vast geen geheim voor je. Je krijgt hierdoor veel voedingsstoffen en waardevolle mineralen binnen die het lichaam nodig heeft om naar behoren te kunnen functioneren. Maar wist je dat het nuttigen van een glaasje H2O vóór het slapengaan ontzettend veel voordelen met zich meebrengt? We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Calorieverbranding

Bij het drinken van een koud glas water moet het lichaam nog harder haar best doen om op temperatuur te blijven. Hierdoor verhoogt de stofwisseling, verbruik je meer energie en verbrand je uiteindelijk meer calorieën. Een glaasje water voordat je gaat slapen betekent een extra boost van dit proces. Omdat je tijdens de nachtrust geen eten binnenkrijgt - tenminste, als het goed is - wordt de overtollige hoeveelheid aan calorieën direct verbrand.

2. Hydratatie

Gedurende de dag verlies je vocht. Door water te drinken voordat je het bed induikt help je jouw lichaam dit vochtverlies aan te vullen en weer op peil te brengen. Zo kunnen alle lichaamsfuncties goed hun werk blijven doen.

3. Afvoer van afvalstoffen

Water fungeert in principe als een natuurlijke reiniger. Door regelmatig een glas te drinken - niet alleen vóór het slapengaan - worden afvalstoffen uit eten en giftige stoffen uit de omgeving makkelijker afgevoerd uit ons lichaam. Met tot gevolg een gezonder spijsverteringskanaal en een beter uitziende huid.

4. Slaapbevorderend

Terwijl je slaapt heeft water alle tijd om elk gedeelte van je lichaam te bereiken en aan te vullen waar nodig. Tevens worden je hormonen, spieren en gewrichten in balans gehouden door het drinken van water. Dit betekent dat je lichaam volledig kan ontspannen tijdens de nachtrust, waardoor je wakker wordt met een uitgerust gevoel.

Kortom, het drinken van een glaasje aqua voordat je op één oor gaat is een kleine moeite, maar het levert veel op! In geval je het nog niet deed; ga jij het voortaan ook doen?

 

Beeld: Instagram @gwynethpaltrow

Deel dit artikel
Back to top