Beauty

Doe deze ingrediënten in het water wat je drinkt om acne te verminderen

Ook na je tienerjaren kun je helaas nog last hebben van acne. Er zijn talloze middeltjes die een betere huid beloven maar een goede basis voor een mooi velletje begint van binnen. Zo min mogelijk stress en een gezond eetpatroon zijn super belangrijk. Genoeg water drinken is sowieso een must maar helemaal als je jouw huid wilt verbeteren.

Maar 'gewoon' water is ook wat saai. Door extra ingrediënten eraan toe te voegen, is het niet alleen lekkerder maar ook nog eens beter voor je huid. Dit zijn vier dingen die je zou kunnen proberen om je velletje te ontdoen van onnodige puistjes.

1. Kaneel
Je krijgt er niet alleen een najaarsgevoel van, maar kaneel zorgt ook nog eens voor een betere bloedsomloop met als gevolg minder kans op acne.

2. Rauwe honing
Het zoete goedje wat afkomstig is van de bij heeft een antibacteriele werking en dat is precies wat een acnegevoelige huid nodig heeft. Je kunt het direct op je huid smeren maar het wordt een minder kleverig gedoe door gewoon een paar druppels in je water te doen.

3. Citroen
Citroen zorgt er niet alleen voor dat je verteringssysteem een detox krijgt maar geeft je velletje ook meteen een reiniging.

4. Appelcider
Dit goedje doet, je kan het al een beetje verwachten door de zuurte, hetzelfde als citroen. Het reinigt je organen waaronder ook de grootste van je lichaam: je huid.

 

Beeld: Bruno Press
Deel dit artikel
Back to top