Lichaamsverzorging

Dit moet je wel (en niet) doen als je aan het vervellen bent

Dit moet je wel (en niet) doen als je aan het vervellen bent

Liggen bruinbakken in de zon met temperaturen die geen 30+ graden zijn, is heerlijk (mits veilig, uiteraard). Je krijgt een prachtig gezond kleurtje en opeens lijkt het alsof je een heel ander mens bent geworden. Allemaal leuk en aardig, totdat die verbrande huid gaat vervellen... Niets is minder sexy dan dat, en je wil er natuurlijk zo snel mogelijk van af komen. Dit is wat je wel (en niet) moet doen als je aan het vervellen bent.

Lees ook: Waarom je moet uitkijken met tandenpoetsen onder de douche

Dit moet je niet doen als je aan het vervellen bent

In de zon liggen in helemaal geweldig als je gewoon lekker bruin wordt. Geen gedoe met door het leven gaan als een kreeft en daarna ook nog eens de bovenste laag van je huid verliezen door vervelling. Ah, living in a perfect world. Helaas gaat dat niet altijd zo en is, als je een vervellende huid hebt, de neiging heel (lees: MEGA) groot om alle velletjes los te trekken. Daarnaast jeukt het waarschijnlijk ook nog eens ontzettend, waardoor het wegkrabben van die velletjes misschien zelfs wel onbewust gaat. Je raadt het misschien al, dat lostrekken van die velletjes is dus iets wat je níet moet doen.

Niet aanzitten! 

Waarschijnlijk heb je dit al honderden malen gehoord bij het wegkrabben van een korstje of het uitdrukken van een puistje: NIET AANZITTEN! Nou, dat geldt dus ook voor half los zittende velletjes op je huid. Niet. Aanzitten. Mocht je dit wel doen, dan kan het ervoor zorgen dat jouw gezonde huid (die dus onder de velletjes zit) door jouw gekrab beschadigd raakt. Hier kun je ontstekingen, irritaties en zelfs littekens van krijgen. Oeps!

Wat kun je dan wel doen? 

Nu je weet wat je niet moet doen, is het misschien ook handig om te weten wat je wél kunt doen om je huid goed te verzorgen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

  • Dep je huid na het douchen droog, niet wrijven. 
  • Hydrate, hydrate, hydrate. Je huid is droog na de verbranding en zal dus weer in balans moeten komen. After sun of body lotion it is. 
  • Een tijdje uit de zon blijven, zo geef je je huid de kans om weer te herstellen.
  • Mocht je toch (genoodzaakt) in de zon gaan zitten, smeer je dan goed in.

Lees ook: Nog steeds niet bruin? Dit zijn de beste self tan producten

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top