Lichaamsverzorging

Nog steeds niet bruin? Dit zijn de beste self tan producten

Nog steeds niet bruin? Dit zijn de beste self tan producten

De zomer is nabij en voor veel mensen betekent dat... tanning time! Van een heerlijk zomers kleurtje worden we nu eenmaal heel gelukkig, maar met grijs en grauw Nederlands weer is bruin worden niet zo makkelijk. Tijd om de self tan producten erbij te pakken, dus. Maar welke zelfbruiners zijn nu het beste? Lees gauw verder!

De beste self tan producten

Door de zon bruin worden kunnen we wel even vergeten, dus stappen we maar over naar het grovere geschut: zelfbruinen. Je kunt hiervoor een gehele routine bedenken, maar daarvoor heb je wel de juiste producten nodig. Alles voor dat prachtige egale kleurtje, toch? Benieuwd naar welke producten wij mega fan van zijn?

1. Isle of Paradise 

self tan
Isle of Paradise Self-Tanning Drops, €23,45 bij Lookfantastic.nl

2. Magic Drops van Collistar

self tan
Collistar Magic Drops Self Tanning Concentrate Ultra Rapid Effect, €40,70 bij Lookfantastic.nl

3. Bondi Sands Tinted Skin Perfector

self tan
Bondi Sands Tinted Skin Perfector Gradual Tanning Lotion, €16,45 bij Lookfantastic.nl

4. Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Foam

self tan
Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Foam, €20,45 bij Lookfantastic.nl

5. Tan-Luxe THE FACE

self tan
Tan-Luxe THE FACE, €17,45 bij Lookfantastic.nl

Ultieme tips voor het zelfbruinen

Ga voorbereid te werk

Voor je begint met jouw selftan is het erg belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Dit is namelijk cruciaal als jij het mooiste resultaat wilt bereiken. Eén ding is hiervoor noodzakelijk: scrubben, scrubben en nog een scrubben. Zodra jij wilt gaan zelfbruinen, is scrubben het eerste wat op jouw to-do lijstje moet staan. Op deze manier haal jij alle dode huidcellen weg van jouw lichaam en krijg je geen vlekken. Gebruik hiervoor een grove bodyscrub en probeer dit twee dagen van te voren al te doen. Zo heb je de meest gladde huid.

Werk van onder naar boven

Bij het aanbrengen van de selftanner kun je het beste beginnen bij jouw benen. Jouw handen en armen moeten namelijk nog verder met het goedje verspreiden en hierdoor kun je vlekken krijgen, wanneer deze in aanraking komen met de rest van jouw lichaam. Zodra jij bij jouw rug aankomt, is het fijn om iemand zijn hulp te vragen. Deze plek kun jij namelijk zelf niet goed zien en hierdoor is het makkelijk om plekjes te vergeten.

Denk aan de details

Tussen je vingers, jouw knieholtes of achter je oren: het zijn allemaal plekjes die je nog weleens wilt vergeten tijdens jouw bruiningsproces. Houd deze dus in gedachten en vergeet ze niet. Het staat namelijk niet zo leuk wanneer die plekken witter zijn dan de rest van jouw huid.

Beeld: Lookfantastic, iStock
Deel dit artikel
Back to top