Beauty

Self tanning: zo doe je het + tips

Self tanning: zo doe je het + tips

Hoe fijn is het om een kleurtje over te houden aan jouw vakantie? Een heerlijk gebronsde huid is iets waar de meesten van ons naar streven en waarvoor we graag een paar uurtjes in de zon liggen. Dit gaat wat lastiger in de koudere maanden en hierdoor verlies je al gauw jouw zomerkleur. Gelukkig zijn zelfbruiners een goede optie.

We snappen dat jij ook in het prille voorjaar een fijn kleurtje wilt hebben, dit zorgt namelijk voor een gezonde look. Dat kan je gemakkelijk bereiken door één keer per week een selftan te gebruiken of producten te gebruiken waar bronzer in zit. Zo heb jij ook tijdens de nog wat gure dagen een mooie kleur. Maar, hoe breng je deze zelfbruiner nu het beste aan? En hoe blijft deze lang zitten? Wij hebben daarom een paar tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij kunt genieten van een mooie tan.

Ga voorbereid te werk

Voor je begint met jouw selftan is het erg belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Dit is namelijk cruciaal als jij het mooiste resultaat wilt bereiken. Eén ding is hiervoor noodzakelijk: scrubben, scrubben en nog een scrubben. Zodra jij wilt gaan zelfbruinen, is scrubben het eerste wat op jouw to-do lijstje moet staan. Op deze manier haal jij alle dode huidcellen weg van jouw lichaam en krijg je geen vlekken. Gebruik hiervoor een grove bodyscrub en probeer dit twee dagen van te voren al te doen. Zo heb je de meest gladde huid.

Droge huid

Een droge huid hebben tijdens het aanbrengen van jouw selftan is niet wat je wilt want dit zorgt niet voor een egaal resultaat. Daarom is het erg belangrijk om alle droge plekjes - zoals jouw ellebogen, knieholtes of voeten - goed in te smeren met bijvoorbeeld een bodylotion. Deze hydrateert jouw huid en hierdoor gaat jouw selftanner zich niet vasthouden aan droge plekjes op jouw velletje. Tip: voor een natuurlijk resultaat meng jij jouw zelfbruiner met een bodylotion.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Loving Tan (@lovingtanofficial) op

Gebruik een goede handschoen

Je wilt natuurlijk niet dat straks jouw handen helemaal onderzitten met de bronzer. Dit kan soms namelijk zelfs een groene kleur krijgen. Gebruik daarom altijd een selftan handschoen. Dit is niet alleen om jouw handen schoon te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat je het meeste egale effect krijgt. 

Werk van onder naar boven

Bij het aanbrengen van de selftanner kun je het beste beginnen bij jouw benen. Jouw handen en armen moeten namelijk nog verder met het goedje verspreiden en hierdoor kun je vlekken krijgen, wanneer deze in aanraking komen met de rest van jouw lichaam. Zodra jij bij jouw rug aankomt, is het fijn om iemand zijn hulp te vragen. Deze plek kun jij namelijk zelf niet goed zien en hierdoor is het makkelijk om plekjes te vergeten.

Denk aan de details

Tussen je vingers, jouw knieholtes of achter je oren: het zijn allemaal plekjes die je nog weleens wilt vergeten tijdens jouw bruiningsproces. Houd deze dus in gedachten en vergeet ze niet. Het staat namelijk niet zo leuk wanneer die plekken witter zijn dan de rest van jouw huid. 

Draag oude kleren

Bij veel selftan producten is het noodzakelijk om deze een aantal uren te laten intrekken, zo krijg je het beste effect. Daarom doen veel mensen hun zelfbruiner op voordat zij gaan slapen, zo trekt het product goed een aantal uren in jouw huid. Daarbij moet je er wel op letten dat deze van zichzelf natuurlijk een donkere kleur heeft. Die tint trekt niet alleen in jouw huid maar ook op alles wat het aanraakt. Zodra jij dus naar bed gaat, is het fijn om een oude pyjama aan te trekken en onder een oud dekbedovertrek te slapen. Er kunnen namelijk vlekken op komen, die jij liever niet in jouw mooie nieuwe lakens wilt hebben. Ook wanneer jij niet naar bed gaat, is het fijn om bijvoorbeeld een oud joggingpak aan te trekken die vies mag worden. Kijk ook vooral uit bij jouw (lichtkleurige) bank!

Shop deze fijne bruiningsproducten

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top