Lichaamsverzorging

De link tussen voeding en stinkende oksels

De link tussen voeding en stinkende oksels

Het laatste wat we willen zijn stinkende oksels. Maar geen paniek, je bent echt niet de enige. Wist je dat er een link is tussen je voeding en stinkende onksels? Wij hebben daarom even de voedingsmiddelen uitgezocht die je vooral moet nemen om de geur te voorkomen bij je oksels.

De link tussen voeding en stinkende oksels 

Het volgende eten kun je het beste vermijden

  1. Cafeïne en alcohol: Jij houdt wel van een heerlijk kopje koffie en af en toe een glaasje alcohol kun je ook niet laten staan. Helaas helpen deze drankjes niet bij een frisse geur. Ze kunnen je zenuwstelsel stimuleren en daardoor je zweetproductie verhogen. 
  2. Pikant voedsel: Lekker pittig, maar hou het liever bij milde kruiden. Pikant eten kan zorgen voor een sterke zweetgeur.
  3. Geraffineerde suikers: Weg met die chocoladerepen en snoepjes. Deze suikers kunnen je lichaam namelijk uit balans brengen en daardoor kan je meer gaan zweten. 
  4. Rood vlees: Lekker burgertje, maar helaas kan rood vlees de geur versterken. Ga inplaats daarvan voor kip. 
  5. Knoflook: Hoe lekker het ook is. Knoflook zit vol zwavel. Eet dit dus in mindere mate. Het kan zorgen voor geurtjes en dit willen we natuurlijk voorkomen. 

Dit eten en drinken kun je het beste nemen

  1. Water: Klinkt misschien een beetje saai, maar toch helpt het. Door voldoende te drinken blijf je namelijk gehydrateerd en daardoor voorkom je dat je lichaam te veel zout vasthoudt. 
  2. Citrusvruchten: Vitamine C is hartstikke goed, maar ook nog eens lekker. De vruchten zorgen namelijk dat je de pH-waarde van je huid in balans houdt en daardoor vermindert de zweetgeur.
  3. Groene groenten: Groen, groen en nog meer groen. Ja spinazie, boerenkool en broccoli bevatten chlorofyl en deze helpen bij het neutraliseren van geur.
  4. Probiotica: Wat is dit? Dit zijn de goede bacteriën en die helpen om je darmflora in balans te houden en uiteidenlijk de geurtjes van binnenuit te verminderen. Ze zitten onder andere in yoghurt, kefir, kimchi en zuurkool. 
  5. Zinkrijk voedsel: Vlees, vis, noten en zaden zitten vol met zink en helpen om de zweetproductie te rugeleren en vooral te voorkomen. 

Dus heb jij wel eens last van stinkende oksels en heb jij geen idee waar dit door komt? Voed dan een van de voedingsmiddelen van hierboven toe aan je dagelijkse dieet en skip de voedingsmiddelen die zorgen voor een sterke geur. Vergeet niet dat zweten gewoon bij het leven hoort. Blijf vooral relaxt en voel jezelf in je eigenlijk lichaam. Dat is het belangrijkste!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top