Lichaamsverzorging

Dit kun je doen tegen de donkere plekken onder je oksels

Dit kun je doen tegen de donkere plekken onder je oksels

Heb jij ook wel eens donkere plekken onder je oksels? Nee het komt niet doordat je je haartjes niet goed hebt weggehaald. Je hebt je oksels namelijk net goed geschoren. Maar waar komen die plekken dan vandaan? En vooral wat kun je hier tegen doen? Wij zochten dit voor je dit voor je uit. Lees gauw verder!

Donkere plekken onder je oksels

Volgens dermatoloog Carlos Charles krijg je donkere oksels doordat je huid op die plek wat meer pigment aanmaakt. Door het scheren, beschadigt je huid een beetje en je huid reageert hier weer op. Je huid wordt op die plek een stukje dikker. Een dikke huid is daarom vaak wat donkerder en heeft ook wat meer pigment. Denk aan bruine vlekken tot echt zwarte oksels. Dit is dus de reden dat jij die plekken hebt. Maar is er ook wat tegen te doen?

 

Wat te doen? 

Gelukkig kun je tegen je donkere oksels zeker wat doen. Maar wij moeten hier wel bij vertellen, dat je je nóóit hoeft te schamen. Het is heel normaal. Mocht je toch de plekken willen aanpakken, dan kun je het volgende doen:

  • Verander van deoderant: Je huid kan extra reageren op bepaalde stofjes in deoderant. Kies bijvoorbeeld een deoderant zonder aluminium. Vooral als je al jaren dezelfde variant gebruikt, is het misschien wel een idee om eens een keer te wisselen tussen deo's. Ga vooral voor eentje die verzorgend is . 
  • Scrubben: Ook scrubben is een hele goede oplossing. Doe dit vlak voor het scheren. Ook al hebben we snel de neiging om roetsj een mesje onder onze oksels te halen. Neem vooral een keer de tijd voor eht scheren. Je huid wordt namelijk minder blij door dat snelle gescheer van je. Je maakt de huid namelijk hartstikke ruw. De kans op donkere oksels is hierdoor een stuk groter. Door je huid te scrubben, verwijder je de dode huidcellen en worden je oksels een stukje lichter. Zeg maar dag tegen de donkere plekjes. 
  • Waxen: Naast het scrubben, kun je natuurlijk ook je oksels waxen. Dit is een goed alternatief. Je hoeft maar eens in de zoveel tijd je haartjes weg te halen. De kans op donkere oksels moet een stuk kleiner hierdoor worden. 
  • Aardappel of komkommer: Misschien de meeste gekke optie uit het rijtje, maar deze mag zeker niet ontbreken. Doe eens aardappel of komkommer onder je oksels. Dit moet de oplossing zijn tegen donkere plekken. Snijd komkommer of aardappel in plakjes en wrijf deze onder je oksels. Wacht 20 minuten met wassen, want zo kan het intrekken. Herhaal dit iedere dag om resultaat te bereiken. 

 

 

 

 

 

 

Bron: Cosmopolitan.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top