Lichaamsverzorging

Waarom je moet uitkijken met tandenpoetsen onder de douche

Waarom je moet uitkijken met tandenpoetsen onder de douche

Tandenpoetsen onder de douche lijkt misschien een slimme tijdsbesparing, maar eigenlijk is het helemaal niet zo handig als je denkt. Tenminste, als je het op de 'onhygiënische' manier doet dan. Dit is waarom je moet oppassen met het poetsen van je tanden onder de douche.

Lees ook: Blote voeten op het strand: met deze 7 tips heb jij de mooiste voeten in de zomer

Tandenpoetsen onder de douche

Je haren wassen, je lichaam schoonschrobben en je tandenpoetsen. Heerlijk als je compleet fris en fruitig onder de douche vandaan stapt. Niks mis mee, toch? Eigenlijk zit het 'm allemaal in de plek waar je je tandenborstel opbergt. Zolang je dat goed doet, is er niks aan de hand.

Schimmelvorming

Tandenpoetsen onder de douche is op zichzelf geen probleem, alleen maar handig zou je denken. Waar het probleem ligt is de plek waar je 'm na gebruik weer opbergt. Laat je de borstel in de douche liggen, dan kunnen daar sneller bacteriën groeien, dan wanneer je deze buiten de douche houdt. De douche is natuurlijk een vochtige ruimte, waardoor het een heuse feesttent is voor schimmels! Deze schimmels kunnen tussen de haartjes van je tandenborstel groeien. Yep, die haartjes die jij de volgende dag weer in je mond stopt. Nog erger: deze schimmels kun je niet altijd met het blote oog zien. Ew!

Opbergplek

Oké, na het douchen ruim je je tandenborstel dus ook op. Het is misschien niet altijd even handig om je tandenborstel niet binnen handbereik te hebben, maar dat hebben we liever dan dat we onze tanden moeten poetsen met schimmel. Berg 'm op naast je wasbak of bevestig een tandenborstelhouder in je douchecabine, zo droogt 'ie beter op en ligt 'ie niet te beschimmelen tussen je shampooflessen.

Waterverspilling

Een ander nadeel aan tandenpoetsen terwijl je doucht, is de enorme waterverspilling. Buiten de douche reguleer je de kraan veel beter en laat je 'm niet twee minuten doorlopen zonder er iets mee te doen. Tijdens het douchen verspil je meer water wanneer je alleen maar bezig bent met het schoonmaken van je tanden. We snappen dat het misschien wat tijd bespaart, maar voor geld- én waterbesparing kun je misschien toch beter buiten de douche je tanden boenen.

Lees ook: Menstruatieondergoed is hot: dit moet je erover weten

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top