Oogmake-up

Eyeliner voor hooded eyes lijkt onmogelijk: zo doe je het alsnog

Eyeliner voor hooded eyes lijkt onmogelijk: zo doe je het alsnog

Eyeliner is zeker niet de makkelijkste stap van je make-up routine. Zeker als je hooded eyes hebt kan dit lastig zijn. Want hoe zorg je er nou voor dat je lijntje mooi recht blijft en niet wegvalt als je je ogen open doet? Wij leggen het je stap voor stap uit!

Lees ook: ‘Sunset blush’ is in op TikTok, zo bereik je de look

Waarom is eyeliner bij hooded eyes zo lastig?

Als je hooded eyes hebt, bedekt je ooglid zichzelf doordat deze dubbelvouwt. Hierdoor kan het aanbrengen van eyeliner best lastig zijn. Je zet de lijn terwijl je je oog dicht hebt, je doet je ogen open en de lijn ziet er opeens heel anders uit. Dat is natuurlijk niet fijn en niet de bedoeling. De lijn verandert van vorm omdat je oog van positie verandert. Hierdoor ziet de lijn er wel mooi recht uit als je je oog dicht doet, maar met een open oog vervormt de lijn. Je huid beweegt helaas niet mee met de richting van je lijntje. Hierom zou je dus eigenlijk het lijntje moeten laten meebewegen met je oog.

Hoe zet je eyeliner bij hooded eyes?

Laten we beginnen bij het begin: zorg ervoor dat je de juiste tools hebt. Gebruik een eyeliner waarvan jij weet dat je er gemakkelijk mee kunt werken. Dit kan een pen zijn, maar ook een kwastje. Zorg er daarna voor dat je ogen klaar zijn voor de eyeliner. Poeder je oog af zodat er geen vettigheid op je oog zit. Dit kan namelijk mengen met je eyeliner en ervoor zorgen dat het gaat vlekken.

Nu kun je daadwerkelijk aan je eyeliner beginnen. Begin met het bepalen van de richting van de lijn. Doe dit door een kwast te pakken en deze langs je oog te leggen. Laat de kwast vervolgens vanuit een rechte lijn lopen van je neusvleugel, langs je oog en richting je haarlijn. Dit is de richting waarin je eyeliner zou moeten lopen. Als je de eyeliner aan gaat brengen, is het belangrijk dat je recht vooruit kijkt. Laat je oog dus lekker met rust en trek niet aan je huid om deze strak te trekken. Begin met het zetten van de lijn bij je buitenste ooghoek. Maak een lijntje in de richting die je net hebt bepaald. Als je merkt dat het lastig is om de lijn te maken met je oog in een ontspannen positie, kan je je oog ook een beetje dichtdoen voor bepaalde stukjes. Check tussendoor of de lijn nog steeds in dezelfde richting loopt. Je kan de lijn zo lang maken als je wil, maar zorg ervoor dat de lijn niet overlapt met de vouw in je ooglid. Zodra je tevreden bent met je lijn, kun je deze gaan verbinden met je ooglid. De truc is hier om je lijn niet te laten overlappen met de vouw in je oog. Dit kan dus betekenen dat je lijn erg dun blijft aan de bovenkant. Nu kun je tot slot de lijn afmaken door deze langs je wimperrand door te trekken. Herhaal dit proces bij je andere oog en je bent klaar!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top