Face & Sculpting

‘Sunset blush’ is in op TikTok, zo bereik je de look

‘Sunset blush’ is in op TikTok, zo bereik je de look

Ze zomer staat voor de deur. We merken dat niet alleen aan het weer, maar ook aan de make-up trends die we zien ontstaan op TikTok. Sunset blush is de nieuwste zomerse make-up trend die groot is geworden op het platform. Zo bereik je de look.

Lees ook: Dit worden de grootste make-up trends voor deze zomer

Wat is sunset blush?

Een zonsondergang is een prachtig gezicht. Wat nou als je die prachtige kleuren op je gezicht kon dragen. Nou, gelukkig kan dat. De sunset blush trend haalde inspiratie uit dit prachtige natuurverschijnsel en maakte er een perfecte zomerse look van. De trend is ontstaan op TikTok. Om de look te kunnen dragen heb je drie producten nodig: een oranje blush, een roze blush en een gouden highlighter.

Zo bereik je de look

Laten we even bij het begin beginnen. De sunset blush trend is een look die draait om een natuurlijke glow. De blush zelf is niet erg natuurlijk, maar de rest van je gezicht mag je best au naturel houden. Begin daarom met het aanbrengen van een glowy primer en een foundation met een lichte dekking. Een tinted moisturizer werkt ook heel goed voor deze look.

Nu is het tijd voor het echte werk. Kies twee blushes uit die matches met de kleuren die je nodig hebt voor deze look. Hoe licht of donker ze mogen zijn, bepaal jij zelf. Zorg er wel voor dat de ondertonen van de twee blushes overeenkomen. Dat is hoe je ze mooi in elkaar kunt laten voerlopen. Je kan voor deze look zowel poeder als crème producten gebruiken. Voor een extra intense look kun je de twee ook combineren. Voor een oranje blush raden we deze blush van Clarins in de kleur Cheeky Peach aan. De Nars blush in de kleur Thrill 950 is perfect voor de roze kleur.

Begin met het aanbrengen van de roze blush. Breng dit aan bovenaan je wang, richting je slaap. Laat de blush niet voorbij je oog komen. Vervaag deze blush voordat je doorgaat. Breng nu recht voor de roze blush je oranje blush aan. Vervaag dit richting de roze blush zodat de twee kleuren mooi met elkaar samensmelten op de plek waar ze elkaar ontmoeten. Zodra je tevreden bent met het resultaat kun je net boven de blush, op je jukbeen, de gouden highlighter aanbrengen en vervagen. Herhaal dit aan beide kanten van je gezicht.

@alissajanay1
Bron: Allure
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top