Health

Vermijd dit eten en drinken als je pech hebt met hooikoorts

Vermijd dit eten en drinken als je pech hebt met hooikoorts

Genies, gehoest en tranende ogen: girlies met hooikoorts weten er alles van. Hoewel het de mooiste tijd van het jaar zou moeten zijn, is het pollenseizoen een vreselijke periode voor velen. Je wil je klachten natuurlijk zo veel mogelijk beperken. Om dat te doen, is het slim om dít eten en drinken in ieder geval te vermijden.

Lees ook: Buikgriep te pakken? Dit kun je het beste eten bij buikgriep

Hooikoortsseizoen

Wanneer je slachtoffer bent van hooikoorts, triggeren alle stofjes waar je allergisch voor bent, de hooikoorts klachten die je hebt. Als die stoffen in je neus, ogen of luchtwegen komen, ben je de klos. Een rode, lopende neus, tranende ogen en jouw vocabulaire bestaat uit hatsjoe en kuchkuch. Niet fijn!

Er echt aan ontkomen, dat gaat je waarschijnlijk niet lukken, maar je kunt wel proberen je klachten zoveel mogelijk te beperken. Dat doe je door ver weg te blijven van dit eten en drinken.

Geen alcohol

Het is misschien even verdrietig, maar het is slim om de alcohol te laten staan in het pollenseizoen. Professor en KNO-arts Peter Hellings zegt tegen HLN dat dit een van de grotere boosdoeners is, in eten en drinken met hooikoorts. Mensen met luchtwegallergieën krijgen volgens Hellings gewoonweg meer last van hun klachten. Dat worden mocktails op zaterdagavond...

Pittig eten

Ook pittig eten kun je beter vermijden als je last hebt van hooikoorts. Dit komt omdat je luchtwegen op zo'n moment gevoeliger zijn voor luchtvochtigheid, schommelingen in temperatuur en, je raadt het al: pittig eten. Ook hier maar even mee oppassen, dus! Niemand zit er namelijk op te wachten dat je zit te niezen op hun (pittige) eten.

Tips

Wat kun je nog meer doen tegen hooikoorts volgens professor en KNO-arts Hellings? Hij geeft aan dat het goed is om je neus te spoelen met zoutoplossing. Daarnaast is het vermijden van dingen die je luchtwegen kunnen prikkelen ook erg slim om te doen én moet je uitkijken voor blootstelling aan allergenen. Het is even hard werken, maar je zult jezelf er dankbaar voor zijn.

Lees ook: Zo laat je je lichaam het best herstellen van een avondje alcohol drinken

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top