Beauty

Wat is de ‘pre-shower’ make-up trend?

Wat is de ‘pre-shower’ make-up trend?

Experimenteren met verschillende kleuren oogschaduw, alles op je gezicht smeren wat je in je toilettasje hebt zitten of leuke dingen uitproberen met je nieuwe eyeliner. Durf jij hiermee vervolgens over straat te lopen? Dat hoeft helemaal niet als je daarna gewoon onder de douche springt, waarna alles weer van je gezicht af is. Deze trend is populair op TikTok en wordt ook wel de ‘pre-shower make-up' trend genoemd. Wat is het en waarom is het zo populair?

De trend

Misschien deed je het al of heb je geen idee, maar het experimenteren met make-up net voordat je gaat douchen is een trend geworden. Het voelt goed om niet de druk te voelen dat je het moet dragen en ermee moet rondlopen. Je oefent met de make-up en pakt het slecht uit of ziet het er raar uit? Dan was je het er onder de douche gewoon weer af. Op TikTok heeft het een soort creatieve revolutie teweeggebracht. Het gaat om plezier maken en het losmaken van dat creatieve brein.

@taontm

Gevolgen

Het is bijzonder om te zien wat zo’n trend doet bij sommige mensen. Voor sommigen voelt het ontspannend en therapeutisch, omdat je je gedachten de vrije loop laat en bezig bent met iets leuks. Voor visagistes helpt het experimenteren met nieuwe producten, nieuwe kleuren en nieuwe tinten op verschillende delen van het gezicht om uit creatieve blokkades te komen, ook wel een creative block genoemd. In deze tijd van social media is het voor kunstenaars en creatieven moeilijk om een evenwicht te vinden tussen wat voor eigen gebruik gemaakt wordt (uit een passie en verlangen om nieuwe dingen te maken) en wat voor het brede publiek is bedoeld. Via deze trend hoeft niemand je gecreëerde make-up look te zien, tenzij je besluit deze te laten zien.

Begrip

De trend creëerde ook een gemeenschapsgevoel en herkenbaarheid. Er ontstond een ruimte waar anderen hun passies voor make-up, huidverzorging en alles wat met schoonheid te maken heeft, delen. Dit zorgde ervoor dat beauty lovers als visagisten en beauty influencers zich meer gezien en begrepen voelden.

Verspilling

Ook kwamen er negatieve reacties op. Je verspilt namelijk wel make-up als je het even op je gezicht doet en het er even later weer afhaalt. Het is daarom belangrijk om het niet te vaak te doen. Scheelt je ook een hoop nieuwe eyeliners en oogschaduw. Ook is het goed om je huid af en toe even te laten rusten zonder al die make-up.

Speelsheid

Je doet je make-up niet voor de wereld, het is alleen voor jezelf. Dat maakt deze trend zo leuk, leef je dus uit in de verschillende kanten die je op kan gaan met make-up. Neem het eindresultaat niet te serieus, make-up kent geen regels en dat geeft vrijheid. Laat die fantasie maar even de vrije loop, inspireer jezelf en experimenteer.

Lees ook: Deze slimme make-up hacks wil je weten

Bron: elle.com
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top