Beauty

Deze slimme make-up hacks wil je weten

Deze slimme make-up hacks wil je weten

Of je nou beginner bent als het gaat om make-up of je bent doorgewinterd. Het kan allemaal. Soms is een snelle en vooral slimme truc wel handig om te weten. Het kan namelijk heel eenvoudig zijn. Een handige make-up hack kan veel verrichten. Testen de volgende hacks en zie of het werkt!

Slimme make-up hacks

1. Crèmes

Er bestaan wel tientallen soorten (tinted) crèmes, moisturizers en primers. Toch is het nog wel eens lastig zoeken naar de juiste kleur of het effect wat je wilt krijgen. Hoe handig is het dan om je eigen crème te maken? Een strobe cream laat je huid letterlijk stralen. Breng hem onder een lichte foundation aan en krijg die extra glow. Voor een zelfgemaakte variant meng je eenvoudig een dagcrème met poeder of vloeibare highlighter. Eenvoudig toch? Op dezelfde wijze maak je ook je eigen tinted moisturizer. Mix je foundation met je moisturizer. Ideaal toch? Vooral als je geen volledig dekkende foundation wilt.

 

2. Concealer

Wil jij een goed dekkende concealer? Gebruik dan deze slimme make-up hack. Wacht 30 seconden na het aanbrengen van je concealer en smeer hem daarna pas uit. Door het wacht kan je concealer drogen en wordt die wat dikker. Wat krijg je? Meer dekking! Kringen en oneffenheden worden zo gecamoufleerd. Misschien een kleine aanpassing in je routine, maar je merkt wel een groot verschil.

 

3. Lipgloss

Maak je eigen lipgloss aan de hand van oogschaduw. Heel eenvoudig te maken! Schraap wat oogschaduw uit een palet en meng dit met vaseline of je kleurloze lipgloss. Binnen no time heb jij je eigen lipgloss gemaakt. Origineel en je hoeft er niet eens voor naar de winkel. Kom maar op met die gepersonaliseerde gloss. 

 

4. Bat wing

Heb jij moeite met het zetten van je eyeliner? Dit is een heel herkenbaar probleem. Vooral voor degene met overhangende oogleden. Wanneer je denkt dat je eyeliner goed zit, zakt die omlaag of verdwijnt. Weg is het liftende effect. Met de 'bat wing-methode' heb je hier geen last meer van. Teken je eyeliner in de vorm van een vleermuisvleugel en je eyeliner blijft zichtbaar op de juiste plek. Ideaal!

 

5. Corrigeren mascara

Daar gaat je mascara. We kennen het allemaal wel, het uitschieten van mascara. Met het volgende trucje kun je dit eenvoudig corrigeren. In plaats van de mascara direct te verwijderen, laat je hem eerst even opdrogen. Opgedroogde mascara veroorzaakt geen vlekken. Gebruik een schoon wenkbrauwborsteltje en borstel de opgedroogde mascara van je huid.

 

Welke make-up hack ga jij voortaan gebruiken? 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top