Lifestyle

Hoe kom je in slaap zonder dat je moe bent?

Hoe kom je in slaap zonder dat je moe bent?

Je kent het vast wel, je ligt in bed maar komt totaal niet in slaap. Je bent of héél moe of je bent gewoon veels te druk in je hoofd. Wat een ellende. Maar kom je dan eigenlijk in slaap? Van logisch advies tot vreemde trucjes. Wie weet zit hier iets tussen die jou kan helpen om makkelijker in slaap te komen. Good night!

Zo kom je makkelijker in slaap

Wij hebben voor je uitgezocht hoe je makkelijker in slaap kan komen. Kom erachter wat voor jou het beste werkt!

 

  1. Het beste is om even uit bed te gaan als je niet kan slapen. Leg je telefoon bijvoorbeeld even weg of pak een leesboek. Van lezen wordt je vaak ook wel erg moe. 
  2. Je zou denken dat je van blauw licht minder goed kan slapen, maar dit hoeft dus niet altijd het geval te zijn. Het is vooral handig om na te gaan waar jij slecht van kan slapen. Bij de een is dat door Youtube te kijken en de ander door te Whatsappen. Maar misschien werkt voor jou wel goed om nog even op Instagram te scrollen, dan is dit echter geen probleem.
  3. Denk aan oude en fijne herinneringen. Bijvoorbeeld de vakanties vroeger met je opa en oma. Je stelt je de situatie voor je. Al die fijne herinneringen om bij weg te dromen. 
  4. Luister een podcast. Er zijn namelijk van die saaie bedtime stories. Vaak haal je het einde van de podcast niet eens, want dan val je al in slaap. Zegt genoeg toch? Met name Sleep With Me wordt aangeraden op Spotify. 
  5. Ga masturberen! Zodra jij klaargekomen bent val je vaak gelijk in slaap. Dit werkt harstikke goed. Dus als je moe bent, kom in the mood en jij slaapt heerlijk vannacht. 
  6. Neem een warme douche vlak voor het slapen. Door warmte kun je heel moe worden en hierdoor kun jij dus heerlijk slapen vannacht. 
  7. Doe wat druppeltjes lavendelolie op je kussen. Lavendel is namelijk rustgevend en het ruikt ook nog eens lekker. 
  8. Drink in de avond een kopje kamillethee. Kamille staat er namelijk bekend om dat het rustgevend is. 
  9. Ben jij heel goed in piekeren en zit jouw hoofd helemaal vol? Bak een notitieblok en schrijf alles op van dingen waar jij je druk om maakt. Dit werkt heel goed om te ontstressen en daardoor kun je het makkelijker loslaten.
  10. Trek sokken aan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als je warme voeten hebt, je makkelijker slapen kan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je voeten heerlijk te laten opwarmen bij je partner. Lekker knus. 

 

 

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top