Health

Dit zijn de voordelen van naakt slapen in de winter

Dit zijn de voordelen van naakt slapen in de winter

In de winter krijgen we letterlijk de rillingen als we denken aan naakt slapen. Het liefst dragen we laag op laag op laag en misschien zelfs nog wel meer. Toch is gebleken dat naakt slapen in de winter heel veel voordelen heeft. We leggen je graag uit waarom.

Lees ook: Slaapverlamming: hoe ga je daarmee om?

Voordelen van naakt slapen in de winter

Draag jij vijf truien in bed? Of toch liever zes? Alle gekheid op een stokje natuurlijk, maar soms lijkt het alsof al deze lagen het enige is wat ons warm kan krijgen in de winter. Slaap jij niet (half) naakt, dan is het toch een goed idee om daar een gewoonte van te maken. Slapen zonder kleren is namelijk heel goed voor je. We zochten voor je uit waarom.

Je valt sneller in slaap

Problemen met in slaap vallen? Nu niet meer! Stap je bed poedeltjenaakt in en je slaapt als een roos. Zonder kleren in bed stappen koelt je lichaam natuurlijk een beetje af, waardoor je het signaal afgeeft dat je klaar bent om in slaap te vallen. Met die zes truien was dat echt niet gelukt hoor.

Natuurlijke skin care

Hoeveel crèmes, serums en sprays je ook op je huid smeert, niets is zo goed voor je skin als alles even natuurlijk laten luchten. Door te slapen zonder pyjama kan de huid die onder de dekens ligt alsnog goed ventileren. Ook schuren er 's nachts geen vervelende stofjes aan je huid, waardoor je irritatie en onzuiverheden tegengaat.

Meer intimiteit gegarandeerd

Mits je samen met een partner slaapt natuurlijk. Zeg nou zelf, naakt slapen is een stuk sexier dan slapen met een dikke teddy-pyjama, toch? Heb je het toch te koud, dan kun je altijd nog lekker tegen je partner aankruipen, want skin-to-skin touch is toch wel het allerbeste. Het zorgt er ook nog eens voor dat het hormoon oxytocine vrijkomt - dit wordt weer geassocieerd met hechting en vertrouwen. Cute!

Beter voor je gezondheid down under

We hadden het net al even over de boel laten luchten, maar dit geldt ook zeker voor jouw vaginale situatie. Slapen zonder onderbroek zorgt ervoor dat je daar minder oververhit raakt en de luchtstroom stimuleert. Wat je hier weer mee bereikt, is dat je minder kans hebt op vaginale schimmelinfecties. Wellicht toch een goed idee om een keertje zonder kledij te slapen?

Lees ook: Met deze tips val je 's nachts sneller in slaap

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top