Haarverzorging

'Deep side parts’ zijn in, zo style je de look

'Deep side parts’ zijn in, zo style je de look

Als we ons haar los dragen, is er altijd sprake van een scheiding. Je kan je haar in een middenscheiding dragen, of je scheiding iets verschuiven naar een zijscheiding. Een 'deep side part' is de nieuwste trend op het gebied van haarscheidingen. Zo rock je de look.

Wat is een deep side part?

Een deep side part ofwel een diepe zijscheiding is een zijscheiding die iets verder van het midden van je hoofd af zit dan een normale zijscheiding. Deze gaat meer richting je oren. Deze zijscheiding komt op z'n minst boven je buitenste ooghoek uit. Je kunt deze scheiding heel strak maken, maar ook wat losser en speelser. Een diepe zijscheiding is een look die heel mooi staat voor meer glamorous looks, maar het kan ook erg casual gedragen worden. Als je in een warm klimaat met een hoge luchtvochtigheid bent, is dit ook een goede haarstyle om te dragen. Dan kun je de look bijvoorbeeld combineren met een strakke staart of knot.

Zo creëer je een deep side part

De look bij jezelf creëren is vrij simpel. Begin met bepalen waar je de scheiding wil hebben. Boven je buitenste ooghoek is een mooi beginpunt. Je kunt altijd nog spelen met aan welke kant van je gezicht je de scheiding wil maken. Welke kant je kiest is een kwestie van smaak en wat je zelf fijn vindt. Als je eenmaal de plek hebt gekozen, kun je een puntkam gebruiken om een rechte lijn te trekken van de voorkant van je haarlijn, naar achteren. Deze hoeft niet perfect te zijn, behalve als je voor een hele strakke scheiding gaat. Zorg ervoor dat de lijn mooi recht naar achteren loopt. Voor een wat speelsere scheiding kun je ook je vinger gebruiken in plaats van een puntkam.

Zodra je de scheiding hebt zitten, kun je de rest van je haarlook stylen. We raden aan om de scheiding te maken nadat je je haar hebt geprept met verzorgingsproducten en mousse. Als je met warme tools aan de gang gaat kun je deze het beste gebruiken nadat je de scheiding hebt gemaakt. Deze look staat prachtig bij iedere haarlengte en ieder haartype. Probeer het dus vooral een keer uit om te zien of het bij je past! Probeer ook vooral haar accessoires uit om deze haarlook helemaal eigen te maken. Een beetje teasen kan ook helpen om meer volume te creëren.

Bron: Byrdie
Beeld: NL Beeld / Newspix
Deel dit artikel
Back to top