Gezichtsverzorging

Dit is hoe je het meeste uit je serums kunt halen

Dit is hoe je het meeste uit je serums kunt halen

Serums zijn een belangrijk onderdeel van een effectieve skincare routine. Ze kunnen veel verschillende doeleinden hebben. De manier waarop je ze gebruikt kan veel effect hebben op de resultaten die ze hebben. Dit is hoe je het meeste uit je serums kunt halen.

Gebruik de juiste ingrediënten voor jouw huid

Er bestaan ontzettend veel verschillende serums. Deze hebben allemaal een ander doel en andere ingrediënten. Niet alle ingrediënten zijn geschikt voor ieder huidtype. Sommige producten sluiten beter aan op een droge huid en andere weer op een vettige huid. Doe dus voordat je een product aanschaft een beetje research naar welke ingrediënten het beste zijn voor jouw huid.

Gebruik niet te veel van je serum

Een serum is een dun en geconcentreerd product. Je hebt echt maar een beetje hiervan nodig om de effecten ervan te kunnen ervaren. Je kunt met serums ook te veel gebruiken en dit werkt juist averechts. Het serum kan je huid dan een beetje overweldigen. De effecten ervan zullen verminderen of zelfs verdwijnen en je poriën kunnen erdoor verstopt raken. Zorg er dus voor dat je genoeg aanbrengt om een dun laagje over je gezicht te kunnen verspreiden, en dat is meer dan genoeg.

Combineer de juiste producten

Skincare is soms net een eigen wetenschap. Sommige ingrediënten zijn een perfecte match en versterken elkaar perfect. Andere ingrediënten werken elkaar alleen maar tegen. Dit is ontzettend zonde want hiermee verspil je dus eigenlijk alleen maar je producten. Doe dus eerst je research over de ingrediënten die je graag toe wil voegen aan je routine voordat je ze aanschaft. Check of ze goed samen gaan met de producten die je al gebruikt. We raden altijd aan om niet meer dan één serum tegelijk te gebruiken. Je kunt dus per dag wel afwisselen, maar gebruik geen twee of drie serums op een dag. Je huid kan ook maar zo veel ingrediënten opnemen in één routine. Geef je huid de ruimte om de producten echt in zich op te nemen. Dit is het meest effectief.

Gebruik je serum niet te vaak

Sommige serums zijn gemaakt voor dagelijks gebruik, andere niet. Voordat je het product toevoegt aan je routine is het goed om goed de instructies op de verpakking te lezen. Sommige serums hebben hele sterke ingrediënten die irriterend kunnen zijn als je ze te vaak gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan retinol. Bouw het gebruik van het prodcut eventueel langzaam op. Dit is zeker verstandig als je een gevoelige huid hebt.

Reinig eerst je gezicht

Vuil op je gezicht werkt je serum tegen. Het blokkeert je poriën en hierdoor kan je huid het serum niet helemaal opnemen. Dat is zonde. Je routine hoort altijd te beginnen met een grondige reiniging. Hierna kun je met je serums en andere verzorgende producten aan de slag. Zo haal jij het meeste uit je producten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top