Wenkbrauwen

Hoe verf je je eigen wenkbrauwen?

Hoe verf je je eigen wenkbrauwen?

Tegenwoordig besteden vrouwen steeds meer aandacht aan hun wenkbrauwen. Best logisch, want je wenkbrauwen vormen eigenlijk de basis van je gezichtsuitdrukking. Ze mogen dan ook best wel spreken, toch? Probeer en keer wenkbrauwverf! Wij vertellen je hoe je dit doet.

Zo verf je je eigen wenkbrauwen

Ben jij ook altijd zo lang bezig met het invullen van je wenkbrauwen? Probeer dan een keer wenkbrauwverf. Zo geef je toch je wenkbrauwen net wat meer kleur en hoef je er niet zoveel meer naar om te kijken in de ochtend. Ideaal toch? Jij hebt straks helemaal een stralende blik.

Dit heb je nodig

Maar wat heb je nu precies allemaal nodig? Wij gebruiken het volgende:

 • Wenkbrauwverf
 • Oxidant
 • Een bakje om de verf en het oxidant te mengen
 • Penseeltje of make-up kwastje
 • Vaseline
 • Wattenschijfjes en staafjes
 • Gezichtsreiniger

Stappenplan

Het is tijd om te gaan verven. Dit doe je zo:

 1. Check van tevoren of je allergisch bent voor verf. Dit is verstandig om te checken en kun je doen door een beetje wenkbrauwverf op de binnenkant van je elleboog te smeren. Plak er een pleister overheen en laat dit voor 24 uur zitten. Mocht er dan een allergische reactie optreden, dan moet je vooral blij zijn dat dit in je elleboog was en niet in je gezicht. Het is dus niet verstandig voor jou om je wenkbrauwen te verfen, maar je kan ze natuurlijk wel altijd epileren voor een mooie vorm.
 2. Reinig je wenkbrauwen en de huid eromheen. Gebruik een gezichtsreiniger zonder olie, want anders pakt de verf niet goed. Maak vervoglens je huid en wenkbrauwen droog met een wattenschijfje. Zodra jij je huid en haartjes hebt gereinigd, kun je een beschermingscrème als vaseline aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de verf niet op die plekken gaat pakken. Dit is vooral een aanrader om te doen. 
 3. Bereid de verf voor. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar moet wel gebeuren. Volg de instructies in de gebruiksaanwijzing en meng de verf met de oxidant. Een oxidant zorgt ervoor dat de wenkbrauwverf klaar is voor gebruik. 
 4. Breng de wenkbrauwverf aan. Het makkelijkste is om een penseeltje of make-up kwastje te gebruiken. Verf met de haargroeirichting mee als tegen de groeirichting in. Zo denk je namelijk alle haartjes met verf. Oh ja, vergeet niet dat je altijd met één wenkbrauw eerder begint, dus zet een timer zodat je wenkbrauwe even lang in de verf zitten. 
 5. Verwijder de verf. Check altijd de gebruiksaanwijzing, zodat je de verf niet langer laat inwerken dan aangegeven. Je kunt beter twee keer verven en laten inwerken, dan één keer te lang. Zodra de tijd voorbij is, leg je een vochtig wattenschijfje aan het begin van je wenkbrauw en deze veeg je langzaam uit naar het uiteinde. Herhaal dit totdat de verf weg is. 

De verf is vaak de eerste dagen nog wat donkerder. Dit trekt na een paar dagen wel weg. Ook kan de huid eromheen iets rood zijn, maar dit trekt ook naar een paar dagen wel weg.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top