Lifestyle

Nog meer besparen op energie? Met deze tips doe je dat

Nog meer besparen op energie? Met deze tips doe je dat

Je bezighouden met geld besparen op energie is nu niet het allerleukste wat er is. Toch kan het per maand wél heel wat euro's schelen. Euro's die je bijvoorbeeld liever aan die ene paar laarzen uitgeeft. Met deze tips doe je nét nog een beetje meer dan het 'normale' besparen op energie. Lees gauw verder.

Lees ook: 6x fouten die je wilt vermijden bij het wassen van handdoeken

Geld besparen op energie

Gelukkig komen de warmere dagen er weer aan, maar in de winter zetten we het liefst de verwarming op honderd graden. Helaas staat onze bankrekening dat niet toe, want pfoe, de energierekening zou uit de pan rijzen. Anyway, heb je nog wat extra tips nodig om te besparen op jouw energie? Hier zijn ze!

1. Zet je verwarming één graad lager

Flink besparen op jouw energierekening doe je gemakkelijk door alleen al de verwarming één graad lager te zetten. Groot verschil in warmte zal er niet zijn, maar één graad minder betekent wel een rekening die zo'n zeven procent lager is. Eén graad minder is één dekentje extra, laten we maar zeggen?

2. Cv-ketel lager afstellen

Een andere, bezuinigende tip, is het lager afstellen van jouw cv-ketel. Deze kan in veel huizen al op de ecostand, maar je kunt zelfs nóg een stapje verder gaan. Dat is namelijk dat je ook de aanvoertemperatuur van de ketel verlaagt. Die staat standaard op tachtig graden, maar in een heleboel huizen warmt 'ie bij zestig graden ook nog hartstikke prima!

3. Weg met de wasdroger

Ja, hoe handig het ook is, de wasdroger gebruikt ontzettend veel energie. Zet je 'm elke dag aan, dan loopt de rekening erg hoog op. Dat is nu juist wat we willen voorkomen, dus weg met die wasdroger. Het wordt tijd om te investeren in een good old wasrekje en een heleboel geld te besparen.

4. Gebruik altijd de ecostand tijdens het wassen

We hadden het net al even over de ecostand in je cv-ketel, maar ook in je wasmachine is het handig om deze te gebruiken. Hiermee kun je heel wat euro's op je bankrekening laten staan én heb je je was even schoon. Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Ga dan zeker voor een machien die een hoge energielabel heeft - deze vreten heel wat minder energie op.

Lees ook: Dit is waarom wattenstaafjes helemaal niet zo goed zijn om in je oor te stoppen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top