Beauty

Dit worden de make-up trends van de lente van 2024

Dit worden de make-up trends van de lente van 2024

De lente komt steeds dichterbij! Het wordt langzamerhand steeds lekkerder weer en het wordt weer later donker buiten. Tijd om in de lentesfeer te komen dus. Maar wat worden eigenlijk de make-up trends deze lente? Dit zijn onze favoriete aankomende trends!

Perziktinten

Peach fuzz is de kleur van het jaar, en dat zien we ook terug in de make-up trends deze lente. Je make-up opfleuren met perziktinten is in. Denk aan het dragen van blush in een perziktint, of juist oogschaduw of lipstick.

Over de top glow

Glow is en blijft een trend, maar toch pakken we de manier waarop we onze huid laten stralen steeds iets anders aan. Een lekker aanwezige glow is momenteel hip. Creëer jouw perfecte glow met behulp van hydraterende skincare, highlighters en een glowy primer onder je foundation. Zo geef je je huid een gloed die van binnenuit lijkt te komen.

Witte oogschaduw

Wil jij jouw ogen laten opvallen deze lente? Dat doe je met witte oogschaduw! Deze lichte tint is helemaal in op het moment en het creëert een prachtige, bijna angelic look. Breng je witte oogschaduw aan op het bewegend ooglid en in je binnenste ooghoek. Creëer vervolgens wat diepte in je arcadeboog met een bruine tint. Maak de make-up look af met je favoriete mascara.

Sculpten met blush

Sculpten doe je met bronzer toch? Ja, maar het is momenteel juist hip om je blush te gebruiken om je gezicht meer diepte te geven. Hiermee creëer je een unieke look die toch ook erg natuurlijk oogt. Jij bloost tot over je oren!

Jaren '90 nude lipstick

Nude lipsticks zijn altijd in, en jaren '90 trends komen altijd terug. Combineer deze twee fenomenen en je krijgt de volgende trend voor de lente van 2024. Donkere, grungy looks zijn in deze lente. Ga daarom voor een nudetint die wat donkerder is dan wat je normaal gesproken zou kiezen.

Metallics

Metallics stelen de show deze lente. Voornamelijk op de ogen zien we deze glanzende look veel terugkomen. Ga bijvoorbeeld voor een metallic oogschaduw op het bewegend ooglid of zelfs een metallic eyeliner. Deze look kun je op een subtiele manier toepassen, maar ook juist lekker over de top maken.

Sprekende lippen

Tot slot is deze lente de tijd voor opvallende lipsticks. De lippen krijgen alle focus deze lente en mogen dus lekker opvallen. Ga voor een Barbie roze, een klassieke rood of een koraalkleur. Vrolijke kleuren zijn in, we mogen tenslotte best vieren dat de lente gaat beginnen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top