Fashion

De Grunge aesthetic uit de jaren ’90 is terug: zo style je de trend

De Grunge aesthetic uit de jaren ’90 is terug: zo style je de trend

Trends uit het verleden komen altijd weer terug. We zien tegenwoordig veel trends uit het jaar 2000 terugkeren, maar ook trends uit de 90's maken een opmars. Een van die trends is de Grunge aesthetic. Zo style je de trend!

Wat is grunge

De Grunge aesthetic was een enorme trend in de jaren '90. Tegenwoordig is het weer helemaal in. De style komt voort uit de grunge muziek scene uit de jaren '90. Bekende bands uit die tijd zoals Nirvana en Pearl Jam droegen deze style regelmatig en stonden erom bekend. Grunge wordt vaak verward met punk. Alhoewel deze stijlen rond dezelfde tijd populair waren, zijn ze niet hetzelfde. Punk leunt meer richting gothic. Je ziet dan meer stalen kettingen en leer. Grunge draait meer om lossere kleding en is meer slordig. De meeste items die werden gedragen in deze style kwamen van tweedehands winkels. Dat kleren kapot waren was juist een onderdeel van de style!

Items die je nodig hebt voor de grunge aesthetic

Om zelf een grunge outfit te stylen, zijn er een aantal verschillende items die echt niet mogen ontbreken. Dit zijn de items die je niet mag vergeten bij het stylen van een grunge outfit.

Beanies

Een muts dragen doen we in de winter om warm te blijven, maar voor de grunge aesthetic is het een heel onderdeel van de look! In de koudere seizoenen mag deze accessoire dus zeker niet ontbreken.

Acne Studios Grofgebreide muts van wol en logo - €150,-

Distressed truien

Hoe meer gaten hoe beter! Draag een distressed trui voor een ultieme grungy look.

BOOHOO Distressed Hem Crop Jumper - €15,-

Flanel

Naast distressed truien zijn flanel blousen ook onmisbaar in de grunge look. Draag een oversized flanel over een strakker jurkje of combineer het met je favoriete jeans.

BOOHOO Geruite Oversized Blouse - €15,-

Ovalen zonnebril

Op het gebied van accessoires was vooral de ovalen zonnebril een must. Tijdens de zomer kunnen we deze ook zeker goed gebruiken!

Burberry Sophia Zonnebril BE4361 - €125,-

Baggy jeans

Grunge style is te herkennen aan de loszittende kleding. Een grunge look is dus niet compleet zonder baggy jeans!

Mango Caisie high waist wide leg jeans met medium wassing - €22,99

Combat boots

Om de look af te maken heb je de juiste schoenen nodig. Combat boots waren de grunge schoen. Een paar Dr. Martens is bijvoorbeeld een perfecte keuze.

Dr. Martens Audrick biker boot van leer - €119,50
Bron: Byrdie
Beeld: BrunoPress
Deel dit artikel
Back to top