Gezichtsverzorging

Nek crèmes zijn een ding, maar heb je het echt nodig?

Nek crèmes zijn een ding, maar heb je het echt nodig?

Huidveroudering is voor veel mensen een grote zorg als het op huidverzorging aankomt. We smeren van alles op ons gezicht om rimpels weg te houden. Maar hoe zit dat eigenlijk met je nek? Er bestaan speciale crèmes die huidveroudering op je nek zouden kunnen tegenhouden. Heb je dat wel echt nodig? Wij zoeken het uit.

Moet je je nek meenemen in je skincare routine?

Wat ons betreft is het zeker een goed idee om je nek mee te nemen in je skincare routine. We willen hiermee niet per se zeggen dat je ieder product op zowel je gezicht als op je nek aan moet brengen, maar het kan zeker geen kwaad om je nek ook mee te pakken wanneer je je moisturizer aanbrengt. Tekenen van huidveroudering worden eerder zichtbaar op onze keel en borst. Om deze reden is het dus zeker voordeling om hier ook aandacht aan te besteden bij het aanbrengen van je skincare. De huid op je keel is dunner dan de huid op je gezicht. Hierdoor verliest het sneller zijn elasticiteit en zal je dus sneller de tekenen van huidveroudering gaan zien. Als je anti-aging gebruikt voor je gezicht, is het dus zeker aan te raden om dik ook voor je keel te doen. Daarnaast is het altijd verstandig om je keel te beschermen tegen de zon als deze niet wordt bedekt door je kleding.

Is anti-aging voor je nek echt nodig?

Zoals we hiervoor al zeiden, je keel is een van de eerste plekken waar huidveroudering zichtbaar wordt. Als je hier iets tegen wil doen, raden we dus zeker aan om je anti-aging producten hier ook te gebruiken. Het is sowieso verstandig om je dagcrème en SPF zowel op je gezicht als op je nek aan te brengen. Goede hydratatie en bescherming tegen de zon is essentieel voor ieder deel van je lichaam. Daarnaast is je nek meenemen wanneer je gaat exfoliëren ook een goed idee. Eventuele serums die je gebruikt kun je hier ook aanbrengen als je dit wil. Uiteindelijk is de keuze aan jou.

Heb je een nek crème nodig?

Maar goed, even terugkomend op die speciale nek crèmes. Heb je die nou echt nodig? Het antwoord is nee. Er bestaan namelijk geen crèmes die ingrediënten bevatten die echt alleen specifiek voordelig zijn voor je nek. Het aanschaffen van een speciale crème hiervoor is dus een beetje zonde. Je hebt het dus zeker niet nodig. Als je graag je nek mee wil nemen in je skincare, raden we aan om gewoon je dagcrème en andere producten op dit gedeelte van je huid aan te brengen. Dit werkt even goed, of misschien zelfs beter dan een speciale crème voor je nek.

Bron: Glamour
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top