Face & Sculpting

Glass skin make-up: de nieuwste make-up trend die viraal gaat op TikTok

Glass skin make-up: de nieuwste make-up trend die viraal gaat op TikTok

Op TikTok gaan elke dag wel nieuwe make-up trends rond. De ene trend blijft langer plakken dan de ander. Op dit moment is de glass skin make-up helemaal hot and happening. Wat is glass skin make-up en hoe doe je dit na? Wij zochten het voor je uit.

Wat is glass skin make-up?

Deze trend komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea. Hier is de look al jaren het ideaal. De huid is stralend en gezond, waardoor het lijkt op glas. De glas skin make-up is eigenlijk alleen te bereiken door een lange skin care routine en een gezonde levenswijze. Geen tijd om elke ochtend vele producten op je gezicht te smeren? Geen zorgen, er is tegenwoordig ook een andere manier om de look te bereiken.

Voordat je begint

Het belangrijkste is, voordat je begint, je gezicht goed gehydrateerd te houden. Gebruik een masker of een crème voor een goede basis voor de huid. Als de huid gereed is voor de make-up, begin je met het aanbrengen van een dewy primer. Deze primer geeft je huid nóg meer hydratatie. Ook zorgt de primer ervoor dat je poriën minder zichtbaar zijn en je lijnen wegtrekken.

De basis

De volgende stap is het aanbrengen van foundation. Houdt er rekening mee dat de look natuurlijk moet lijken, dus een dikke laag foundation is een no-go. Breng een dunne laag aan, maar net genoeg dat het goed dekkend is. Heb je alleen een matte foundation? Geen zorgen, mix de foundation met een klein beetje vloeibare highlighter om alsnog hetzelfde effect te krijgen. Gebruik een iets lichtere concealer om de donkere plekken weg te vagen en je sterke punten te verhelderen.

Gebruik geen poeder op je gezicht. Hierdoor verlies je juist het effect waar je zo hard aan werkt. Heb je een vettige huid? Gebruik dan een heel klein beetje poeder op de plekken van het gezicht die snel vettig worden.

Tijd om te shinen

Om de glass skin make-up look af te maken, breng je wat highlighter aan op de plekken waar je normaal ook highlighter aan brengt. Door de natuurlijke make-up die in vorige stappen is gebruikt, valt de highlighter minder op en lijkt het meer op het glinsteren van glas.

Om de look zo naturel en glassy te houden, maak je gebruik van een klein beetje blush om je gezicht wat kleur te geven. Ook is het mogelijk om een glinsterende blush te gebruiken, om samen met de hiervoor aangebrachte highlighter het effect nóg mooier te maken.

Overige make-up

Je wil natuurlijk niet zonder oog make-up de deur uit. Nu de huid er als glas uit ziet, mogen de ogen en lippen niet achterblijven. Houd deze vooral simpel. Je wil niet een super smokey eye maken, terwijl de rest van de make-up een hele andere vibe uitstraalt. Kies een kleur voor de ogen die goed bij jouw huidskleur past, of ga voor een zachte roze tint. Ga ook niet voor de nep wimpers; het gebruiken van goede mascara is al meer dan genoeg.

Ook de lippen blijven niet achter. Hier geldt dezelfde regel als bij de ogen. Kies een kleur die goed kleurt bij jouw huidskleur, zonder het er heftig uit te laten zien. In dit geval is een lipgloss een veel betere keuze dan een matte lippenstift. Geen lipgloss in huis? Gebruik dan lippenbalsem met een beetje lippenstift. Meng het en je krijgt een prachtige look.

@ivy4evr

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekken om blush aan te brengen voor een frisse look

Bron: maybelline.co.in
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top