Face & Sculpting

Highlighter aanbrengen? Zo doe je het!

Highlighter aanbrengen? Zo doe je het!

Als we ergens blij van worden, is het wel van een mooie make-up look. En dan zeker zo'n look waarbij eigenlijk alles klopt. Je hebt de foundation op de juiste manier aangebracht, de oogschaduw past bij je outfit en een mooie lipstick maakt het plaatje compleet. Wil je kunnen profiteren van een mooie glowy look? Dan mag een highlighter zeker niet ontbreken in jouw make-up routine!

Om het aanbrengen van highlighter zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een handig stappenplan gecreëerd die je hierbij gaat helpen! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Verschillende highlighters

Voordat we het stappenplan uit gaan leggen, is het goed om te weten dat er verschillende soorten highlighters zijn. De meeste mensen gebruiken een highlighter in poedervorm. Deze highlighter is namelijk makkelijk in gebruik én zeer geschikt voor vrouwen met een vette huid. Je kunt ook voor een vloeibare highlighter kiezen. Deze breng je aan met een sponsje of kwastje, waarmee je de druppels als het ware over bepaalde delen van je gezicht verdeeld. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Stap #1 - Beginnen bij de basis

Voordat je aan de slag gaat met jouw favoriete highlighter, is het verstandig om te beginnen met foundation en waar nodig concealer. Deze make-upproducten zorgen ervoor dat je huid er nog egaler uit gaat zien, waardoor de highlighter een stuk beter tot zijn recht komt.

Stap #2 - Highlighter aanbrengen

Heb je de basis aangebracht? Dan kun je - afhankelijk van welke highlighter je gebruikt - beginnen! Breng de highlighter aan boven je jukbeenderen, op de brug van je neus en onder de wenkbrauwbotje. Hoe kleiner de oppervlaktes, hoe kleiner de make-up kwast.

Stap #3 - The finishing touch

Om een nog meer 'glowy' look te krijgen, kun je de highlighter ook op je cupidoboog en binnenste ooghoeken aanbrengen. Dit geeft je niet alleen een glowy look, je krijgt ook nog eens een uitgeruste en frisse blik van. Iets waar we allemaal blij van worden, toch? Wat alleen al een klein beetje make-up kan doen!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top