Health

Zo hou jij een gezondere levensstijl makkelijker vol in 2024

Zo hou jij een gezondere levensstijl makkelijker vol in 2024

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met hun gezondheid en écht fit worden. Het is een klus waar je later veel profijt van kan hebben, maar gezond leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Jezelf ertoe zetten is soms al lastig, laat staan het ook daadwerkelijk volhouden. Met deze tips houd je een gezondere levensstijl makkelijker vol dit jaar.

Gezondere levensstijl in 2024

Of je nu aan je fysieke gezondheid wil werken of aan je mentale gezondheid, een gezonde levensstijl aannemen is altijd een goed idee. De resultaten zijn uiteindelijk op veel vlakken te zien, maar je moet er wel even voor werken. Het is een echte mindset-switch. Helaas is het volhouden van zo'n lifestyle soms best lastig, maar met déze tips kom je er wel.

Elke dag naar buiten

Meer bewegen of sporten in 2024? Dat hoeft echt niet zo heftig zoals je op diverse social media altijd ziet (lees: je hoeft niet zeven dagen in de sportschool te staan). Elke dag naar buiten voor een lange (of korte) wandeling kan al wonderen doen. Voor zowel je fysieke als mentale gesteldheid. Wil je toch ook een 'echte' workout doen? Doe dat dan zo'n 2 à 3 keer per week en bouw dat langzaam op. Jezelf ergens direct op storten werkt vaak averechts.

Maak gezonde maaltijden

Je snapt dat bij een gezonde levensstijl ook gezonde voeding hoort. Een burger en een chocolaatje (of drie) af en toe maakt echt niet uit, maar het moet natuurlijk geen habit worden. Probeer dan ook echt gezonde maaltijden te eten. Je zult zien dat jouw lichaam hier heel goed op gaat, waardoor je over een tijdje niet meer zonder dat energieke gevoel kan. Verwijder dan ook maar meteen apps als Ubereats en Thuisbezorgd... zo voorkom je weer dat er opeens een bezorger met een zak McDonald's voor de deur staat.

No alcohol periodes

Een glaasje schnapps kan geen kwaad, maar alcohol heeft op lange termijn natuurlijk niet een positieve invloed op jouw lichaam. Wil je gezondere keuzes maken, dan kan het goed zijn om in 2024 periodes in te stellen waarin je geen druppel alcohol drinkt. Toch een enorme fan van cocktails? Gelukkig bestaan er ook hele fijne alcoholvrije cocktails waarmee je net zoveel plezier kunt beleven. En een colaatje in plaats van een wijntje is ook niet zo erg een keertje...

Vroeg naar bed = vroeg opstaan

Slaap is heel erg belangrijk voor jouw gezonde levensstijl. Wil je meer gaan sporten, dan moet je toch ergens die energie vandaan toveren. Probeer dit jaar eens wat vroeger naar bed te gaan; zo ben je goed uitgerust en kun je de volgende dag ook meteen lekker vroeg opstaan. In het begin zal dit misschien wat moeilijk zijn, maar met een rustgevende avondroutine wil je straks niet meer anders.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top