Health

Boost je gezondheid met deze drankjes tijdens de koude dagen

Boost je gezondheid met deze drankjes tijdens de koude dagen

Een gembershotje of de dag beginnen met een glas citroenwater, zoals Yolanda Hadid. Talloze drankjes zijn er die je gezondheid een boost kunnen geven. Met deze koude dagen en de verschillende soorten griepen die er heersen, hebben wij een gezondheid boost wel nodig.

Lees ook: Deze aardbeiensmoothie van Hailey Bieber geeft jouw huid een boost!

De basis

Het is vast geen verrassing, water. Water is supergezond en het drinken hiervan moet eigenlijk een vaste gewoonte van je worden. Het staat namelijk in de schijf van vijf. Genoeg vocht binnenkrijgen is belangrijk voor: het oplossen van voedingsstoffen (waardoor ze worden opgenomen in de darmen), het transport van voedings- en afvalstoffen in het bloed en het regelen van je lichaamstemperatuur. Een goede basis is key.

Kruidenthee is oké 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kruidenthee te verkrijgen en het is erg gezond. Zo zorgt kamillethee voor een goede spijsvertering. Steranijs bevat antibacteriële en antivirale eigenschappen en doodt schimmels en gisten. Brandnetelthee is goed voor je immuunsysteem en is vocht afdrijvend. Pas wel op, want je kan niet van elke kruidenthee meerdere koppen thee per dag op. Check dit altijd even voordat je een hele theepot klaarmaakt.

Kombucha

Kombucha is op dit moment een trend die we online overal voorbij zien komen. Het is een gefermenteerde drank op basis van zwarte of groene thee. Door het fermenteren verandert de drank van smaak en er ontstaan nieuwe bacteriën, vitaminen en mineralen. Het biedt veel gezondheidsvoordelen, maar wel alleen als de drank op de juiste manier gefermenteerd is. Het is onder andere ontstekingsremmend, het is goed voor je maag- en darmwerking en het bevat veel antioxidanten. Let op, neem niet meer dan 150 ml per dag en check even of het drankje gezond is voor jou.

Let’s juice 

De verschillende juices zijn super gezond en heerlijk. Groene groentesapjes, sapjes voor je huid of detox sapjes. Wij hebben er een paar voor je uitgekozen.

  • Een greenjuice: citroen, groene appel, spinazie, bleekselderij, gember, ananas, verse sinaasappelsap.
    @workoutsbychristina
  • Citroensapje: een hele citroen (ja, met alles erop en eraan, wel eerst goed wassen), drie dadels, één stukje gember, kaneel, scheutje vanille, één theelepel olijfolie, één theelepel honing en 350 ml water. 
@chloe.chapdelaine
  • Kid Friendly Immunity Juice: één stukje gember, één stukje kurkuma, vier wortels, acht sinaasappels, twee rode appels en halve theelepel zwarte peper.

@theplantcollective

  • Bietenshot: twee bieten, twee wortels en twee rode appels. Deze hoeveel is niet voor één shot, let daarop. 
@thrivingonplants

 

Hopelijk zorgen deze drankjes ervoor dat je de laatste periode van de winter gezond doorkomt.

Bron: voedingscentrum.nl leefpuurnatuur.nl
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top