Gezichtsverzorging

TikTok heeft een nieuwe skincare trend: dit is Oil Gritting

TikTok heeft een nieuwe skincare trend: dit is Oil Gritting

TikTok is en blijft een bijzondere plek als het op skincare trends aankomt. Op dit platform ontstaan de meest unieke trends die soms erg effectief zijn, maar soms ook niet. Oil gritting is een nieuwe skincare trend die is opgedoken op TikTok. Dit moet je erover weten.

Wat is oil gritting?

Oil gritting is een skincare techniek die recentelijk populair is geworden op TikTok. Het zou de perfecte manier moeten zijn om mee-eters te verwijderen. Dit doe je door een goede hoeveelheid olie aan te brengen op je gezicht. De voorkeur gaat hier uit naar een speciale gezichtsolie. Dit masseer je dan vijf tot vijftien minuten in. Het gewenste resultaat is dat je handen achteraf vol zitten met kleine zwarte deeltjes, hier komt de naam oil gritting vandaan. Dit zijn de mee-eters die je dan zou hebben verwijderd. Dit klinkt allemaal geweldig toch? Maar is het te mooi om waar te zijn?

@hasinikay

Werkt het echt?

Het is helaas inderdaad te mooi om waar te zijn. Je gezicht reinigen met olie is zeker mogelijk, maar het kan de huid niet diep genoeg penetreren om daadwerkelijk je mee-eters weg te halen. Die deeltjes die je op je handen vindt achteraf zijn eigenlijk dode huidcellen die je hebt verwijderd tijdens het masseren. Ditzelfde resultaat zou je ook krijgen als je met een gewone cleanser een kwartier lang over je gezicht wrijft. Oil gritting kan dus dienen als een manier om te exfoliëren, maar aangezien het vijf tot vijftien minuten kost, raden wij aan om je routine er niet voor te veranderen. Voor mensen met een gevoelige huid of voor wie snel last krijgt van acne, raden we de techniek helemaal af. Je gezicht zo lang masseren kan namelijk irritatie veroorzaken. Als je een ander huidtype hebt, zoals een gemengde huid, kan het uitproberen van oil gritting niet echt veel kwaad.

De conclusie is dus eigenlijk dat oil gritting voor veel mensen een ontspannend self care ritueel kan zijn, maar het is geen wondermiddel voor je huid. Je gezicht reinigen met olie kan effectief zijn voor het verwijderen van make-up, maar daar blijft het eigenlijk wel bij. Oil gritting kost veel tijd, wij houden het daarom lekker bij onze olie cleansers en exfolianten om ons gezicht te reinigen en ons te ontdoen van mee-eters.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top