Haarverzorging

Deze TikTok trend vertelt jou of kort of lang haar jou beter staat

Deze TikTok trend vertelt jou of kort of lang haar jou beter staat

Staat lang of kort haar jou beter? Dit is best een lastige vraag om te beantwoorden, want om hierachter te komen moet je of je haar afknippen, of het laten groeien. Beide opties zijn een drastische verandering. dus je kan het niet zomaar even checken. Tot nu! Want een slim TikTok filter geeft jou het antwoord.

2.25 Haar lengte filter

Om te zien welke haarlengte jou het beste staat, is er een filter dat je kunt gebruiken op TikTok. Het filter maakt gebruik van twee rode lijnen. Deze lijnen meten de onderste helft van je gezicht, van je neus tot je kin. Is het getal dat je krijgt lager dan 2.25? Dan staat kort haar jou het beste. Ieder getal dat hoger is dan 2.25 betekent dat lang haar jou het beste staat. Om het filter te gebruiken heb je de nieuwste versie van de TikTok app nodig. Werk de app dus even bij als je dit nog niet hebt gedaan. Vervolgens kun je de functie aanklikken om een nieuwe video te maken en naar het filter keuzemenu gaan. Je kan ook vanuit je feed het filter opzoeken. Het filter heet '2.25 Hair Length Filter'. Zodra je het filter hebt geactiveerd, kun je deze gaan gebruiken. Houd je telefoon recht voor je gezicht op een gepaste afstand. Zorg ervoor dat je hele gezicht in beeld is en houd de camera zo recht mogelijk. Het filter zal dan voor je gaan meten en je jouw resultaten vertellen.

@yeslydimate

 

♬ original sound - vica 🌱

Is het filter accuraat?

TikTok filters kunnen ons soms flink laten schrikken. Ze laten je de resultaten zien die je niet had verwacht, maar moet je het dan wel vertrouwen? De techniek die dit filter gebruikt, is een echte techniek die wordt gebruikt door haarstylisten om te bepalen of je beter lang of kort haar kan hebben. Het is een manier om dit te zien, maar het is zeker niet de enige factor die meespeelt in welke haarlengte jou het beste staat. Ben je dus niet tevreden met jouw resultaten? Dan hoef je zeker niet je hele look om te gooien. Het filter is daarnaast ook niet altijd even accuraat. Wil je echt weten of je beter een lang of kort kapsel kunt nemen? Vraag dit dan eens aan je kapper. Hun professionele mening is uiteindelijk een stuk meer waard dan die van een TikTok filter. Maar al met al is het een leuk filter om eens uit te proberen.

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top